To je to što me zanima!

Tramvaji opet voze centrom!

Od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji ponovno voze Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića. Ranije je promet bio prekinut zbog sanacije nakon potresa
Vidi originalni članak

Tramvaji su se od četvrtka vratili u strogi centar Zagreba!

POGLEDAJTE VIDEO: Tramvajski promet u centru Zagreba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, kao što je danas najavljeno na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a što je ranije najavio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića - napisali su ranije iz ZET-a u priopćenju.

Prometovanje tramvajima odvija se normalno u samom centru Zagreba, iako radovi još uvijek nisu završeni.

Tako je dio Trga bana Jelačića još uvijek raskopan, a dok radnici rade na popravljanju pruge, između njih prolaze tramvaji.

- Sretna sam što tramvaji opet voze centrom. Radim kod samog trga i svaki dan sam morala hodati od Glavnog kolodvora do posla, tako da će mi ovo skratiti vrijeme - rekla nam je Sara (27).

- Sretna jesam što tramvaji voze, ali mislim da je sve ovo mahanje očiju građana nekoliko dana prije izbora. Da se htjelo, moglo se i ranije popraviti prugu - rekla nam je gospođa Marija (67) koja se vraćala kući s Dolca.

Bandić dobio mnoge upite

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da su mu pisali brojni Zagrepčani, uglavnom stariji koji su pitali kada će opet biti pušten tramvajski promet Trgom.

- Evo to se dogodilo danas. Ranije su morali voziti autobusi. Dubili smo na trepavicama i radili što smo mogli. Bit će još desetak dana radova, ali promet je krenuo - rekao je Bandić. 

U promet se danas vratila i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), što znači da će biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška). Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje.

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • OTAKU. 02.07.2020.

    Tramvaj je pre skup.Trebali bi ukinuti kompletno placanje javnog prijevoza pa nek se financiraju preko proracuna.

  • iskra21 02.07.2020.

    Tramvaji u kojima je plus 50. Ne hvala

  • octopuss 02.07.2020.

    Imao sam priliku živjeti na Kvatriču početkom 80-tih i jako dobro znam kako se trese kad tramvaj skreće u Šubićevu. Sav ovaj cirkus će prestati kad se prva zgrada uruši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare