Obavijesti

News

Komentari 30

Tramvaji opet voze centrom!

Tramvaji opet voze centrom!
13

Od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji ponovno voze Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića. Ranije je promet bio prekinut zbog sanacije nakon potresa

VIDEO

Tramvaji su se od četvrtka vratili u strogi centar Zagreba!

POGLEDAJTE VIDEO: Tramvajski promet u centru Zagreba

Pokretanje videa...

tramvaji 01:10

Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, kao što je danas najavljeno na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a što je ranije najavio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića - napisali su ranije iz ZET-a u priopćenju.

Prometovanje tramvajima odvija se normalno u samom centru Zagreba, iako radovi još uvijek nisu završeni.

Tako je dio Trga bana Jelačića još uvijek raskopan, a dok radnici rade na popravljanju pruge, između njih prolaze tramvaji.

- Sretna sam što tramvaji opet voze centrom. Radim kod samog trga i svaki dan sam morala hodati od Glavnog kolodvora do posla, tako da će mi ovo skratiti vrijeme - rekla nam je Sara (27).

- Sretna jesam što tramvaji voze, ali mislim da je sve ovo mahanje očiju građana nekoliko dana prije izbora. Da se htjelo, moglo se i ranije popraviti prugu - rekla nam je gospođa Marija (67) koja se vraćala kući s Dolca.

Bandić dobio mnoge upite

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da su mu pisali brojni Zagrepčani, uglavnom stariji koji su pitali kada će opet biti pušten tramvajski promet Trgom.

- Evo to se dogodilo danas. Ranije su morali voziti autobusi. Dubili smo na trepavicama i radili što smo mogli. Bit će još desetak dana radova, ali promet je krenuo - rekao je Bandić. 

U promet se danas vratila i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), što znači da će biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška). Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"