To je to što me zanima!

Traže azil: Šest Pakistanaca bilo u kamionu na splitskoj rivi

Na splitskoj rivi u četvrtak popodne policija je presrela kamion s šest Pakistanaca. Svi su zatražili azil. Nakon procedure u policiji biti će upućeni u Centar za azilante
Vidi originalni članak

Policija je u četvrtak popodne na splitskoj rivi presrela 'šleper' makedonskih registarskih oznaka. U njemu je bilo šest Pakistanaca.

- U kamionu su se nalazile vitrine naručene za jedan fast food, međutim kad se kamion otvorio u njemu se nalazilo i još 6 ilegalaca koji su htjeli ući u EU. Policija je odmah stigla i privela ih je u obližnju  policijsku postaju - kazala nam je čitateljica koja je snimila akciju policije.

Kod vozača kamiona nismo utvrdili kaznenu odgovornost. Ne bi otkrivali odakle je on, a niti kako je došlo do prijevoza putnika, rekla je  glasnogovornica splitske policije

U 2. policijskoj postaji na Bačvicama gdje su sprovedeni, doznali smo da se radi o Pakistancima. Svi su odmah zatražili azil, te nakon što prođu procedure u policiji bit će upućeni u Centar za azilante gdje će odlučivati o njihovom statusu i mogućnosti ostanka u EU.

Vozaču kamiona nije utvrđena krivnja, a splitska policija odlučila je ne otkrivati detalje kako su se putnici ilegalno našli u kamionu, te kako i gdje su ušli u Hrvatsku.

- Kod vozača kamiona nismo utvrdili kaznenu odgovornost. Ne bi otkrivali odakle je on, a niti kako je došlo do prijevoza putnika - rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zng108 11.04.2014.

    kakav azil vracaj to sve odakle su dosli,,,,,,,,,,,,,,

  • Ahileja 11.04.2014.

    Kako baš usred Splita.

  • FomaFoma 11.04.2014.

    Sve je to krivnja carinika koji kao nesta rade i zadrzavaju kamijone satima na granici a uopce ne provjeravaju teret vec traze u papirima dali su svi zarezi i tocke na svom mjestu, a da nisu to bi bio veliki problem, a to sto se 6 izgladnjelih ljudi vozi ispod cerade to manje vise, sada toj cijeloj smjeni na tom granicnom prelazu gdje je usao kamijon treba dati otkaz jer ocito ne rade svoj posao, samo znaju cifre o kaznama o carinskim prekrsajima i sl. a da provire sta se vozi to im je tesko izaaci iz kancelarije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare