To je to što me zanima!

Traže demanti: Osudili popis 'ljudi pred otkazom' u 3. Maju

Rijeka: Radničko vijeće brodogradilišta 3. maj osudilo je to dostavljanje popisa, opisali su to kao podlo i traže demanti na oglasnoj ploči i povlačenje istih lista
Vidi originalni članak

Predstavnici Radničkog vijeća su u utorak u riječkom brodogradilištu zbog popisa viškova radnika koji od petka kolaju po 3. Maju sazvali konferenciju za novinare. 

Ispričali su kako je Uprava demantirala da su imena na popisu zaposlenici pred otkazom, nego da su to projekcije iz veljače za slučaj ako neki poslovi ne budu ugovoreni te izračunavaju optimalni broj radnika da nema posla. 

Radničko vijeće osudilo je to dostavljanje popisa, opisali su to kao podlo i traže demanti na oglasnoj ploči i povlačenje istih lista. Radničko vijeće se poziva na izjavu uprave Uljanika koja je rekla da neće biti prevelikih otpuštanja pogotovo u proizvodnji, nego su najavili još zapošljavanja. 

Predstavnici sindikata traže da se svaka mjera provodi u skladu Zakona o radu te žele pravu informaciju što će biti s 3. Majem. 

- Cijeli proces gradnje broda mora ostati na sadašnjem lokalitetu na Kantridi u Rijeci - zaključio je Juraj Šoljić predstavnik Radničkog vijeća i Sindikata metalaca 3. maja. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ivanfilip 11.06.2013.

    A moj omiljeni premijer nedavno reče "Izgleda da smo uspjeli očuvati cijelu hrvatsku brodogradnju"! Živimo li mi u različitim vremenskim zonama ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare