To je to što me zanima!

Traže ga: Prevario stotine ljudi s lažnom hrvatskom putovnicom

Preko interneta je sa suradnikom prodavao raznu tehničku opremu, uglavnom preko eBaya, a kupci koji su mu unaprijed platili kupljenu robu, nikada nisu vidjeli ono što su kupili
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca krajem prošle godine počinili su veliku seriju prevara u Schwerinu (Mecklenburg-Zapadno Pomorje) i u okrugu Ludwigslust-Parchim i sumnjiče ih za najmanje 250 slučajeva s ukupnom štetom od oko 75.000 eura. Policija sumnja da je bilo još slučajeva koji nisu prijavljeni, a jedan od prevaranata kojeg policija još traži koristio je lažnu hrvatsku putovnicu.

Zajedno s već identificiranim počiniteljem, traženi muškarac osnovao je tvrtku "Benmar Tech GmbH" i ponudio tehničku opremu na prodaju na internetu na aukcijskoj platformi eBay putem računa "bemartech", javlja Fenix Magazin.

UNAJMIO I LUKSUZNI BROD Hrvat se pravio da je diplomat: Uhvaćen je u hotelu na Capriju

Nakon uplate naručiteljima nikada nije dostavljena naručena roba.

Tvrtka je nudila Samsung pametne telefone, robot usisavače raznih proizvođača, elektroničke dodatke poput memorijskih kartica i još mnogo toga. Bankovni računi otvarani su s krivotvorenim putovnicama i, između ostalog, novcem od prijevara, a u nekim slučajevima se kupovalo i zlato. U vezi s isporukom zlata, jedan od dvojice prevaranata, 35-godišnjak iz Hamburga, privremeno je uhićen u siječnju 2020.

Sudskim nalogom, drugog još nepoznatog počinitelja policija traži uz pomoć fotografije.

Fotografija je iz krivotvorene hrvatske putovnice s kojom se tražena osoba prošle godine identificirala u financijskoj instituciji Schwerin.

Tražena osoba, koja vjerojatno također dolazi s područja Hamburga, ima 25 do 40 godina, vitke je građe, kratke smeđe kose, mediteranskog izgleda. Nosi naočale i trodnevnu bradu.

Odjel kriminalističke istrage Schwerin traži pomoć od građana i moli sve koji imaju informaciju ili su i sami žrtve prevaranata da se jave u operativni kontrolni centar policijskog sjedišta u Rostocku na broj 038208 / 888-2222, bilo koju drugu policijsku postaju ili policijsku internetsku postaju www.polizei.mvnet.de.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Dosadnomi 10.11.2020.

    Najbolji biznis: imaš robu, prodaš robu, ostane ti roba.

  • likalnik 10.11.2020.

    Kakav je to mediteranski izgled?

  • marko140_1 10.11.2020.

    na ebayu što god kupiš ako nije isporučeno tražiš i dobiješ povrat novca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare