To je to što me zanima!

Upao u poštu u Velikoj Gorici, prijetio pištoljem i odnio novac

Pljačkaš je upao u poštu u Velikoj Gorici u 19.35 sati na Trgu kralja Tomislava. Prijetio je vatrenim oružjem. Nakon pljačke je pobjegao. Policija ga traži
Vidi originalni članak

Pljačkaš je upao u poštu u Velikoj Gorici u 19.35 sati na Trgu kralja Tomislava. Prijetio je vatrenim oružjem. Nakon pljačke je pobjegao. Policija ga traži.

U pljački nitko nije ozlijeđen, a nije poznat iznos novca koji je razbojnik ukrao.

Nažalost, pljačke su sve učestalije u posljednje vrijeme. 

Podsjetimo, prije dva dana opljačkan je Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga. Tada su trojica nepoznatih razbojnika s oružjem, nakon što su pred strankama i zaposlenicima svladali i lakše ozlijedili zaštitara, oteli plijen "težak" gotovo 800 tisuća kuna. Razbojnici još nisu pronađeni.

Također, posljednjih mjeseci bilo je nekoliko pljački poslovnica Hrvatske pošte na području Zagreba.

Bandić o pljački Holdinga: Očito je trebalo biti jače osiguranje

Gradonačelnik Milan Bandić u petak je kazao kako očekuje da se počinitelji što prije otkriju.

- Dogodilo se to što se dogodilo. Nitko nije povrijeđen, niti je poginuo i sad se iz toga trebaju izvući pouke. Očito je da je trebalo biti jače osiguranje unutar centrale Holdinga u Vukovarskoj ulici. Zakonski uvjeti i preduvjeti su svi učinjeni, međutim zakoni ne priječe da osigurate još to i dodatno. I na tom tragu to treba napraviti, a od zagrebačke policije i institucija prisile očekujem da se što prije otkriju počinitelji događaja i da odgovaraju, da ih se privede sudu pravde - poručio je Bandić.

Građani u strahu zbog sve učestalijih pljački

Sve češće pljačke unose i određenu dozu straha kod građana. 

- Zbog učestalih pljački pošte, ali sad i Holdinga, ulazim s dozom straha u institucije koje se bave novcem. Nije baš ugodno jer nikad ne znate tko može ući i prijetiti pištoljem. Što se tiče pljačke Holdinga, mislim da nije u redu da su zaštitari unutar objekta, nego moraju biti vani. Također, vrata kroz koja se ulazi u Holding trebaju biti rotacijska, a ne klizna. Bojim se da bi se ovakva pljačka mogla ponoviti - rekao nam je zabrinuti građanin dan nakon pljačke Holdinga u koji je došao platiti račune.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • 17.12.2016.

    Pitanje za ekipu kaj lopinama drži štangu: kak bi pisali da vam je za vrijeme pljačke u pošti radila žena ili kći? I tak nekoliko puta?

  • xnet0822 17.12.2016.

    Opet Romaničevci na djelu ? Policijo, dat ću vam sve brojeve mobitela od lihvara, možda je netko od njih ...

  • cupi cupi 17.12.2016.

    Pa lijepo je Orepić rekao da grad u smjeni čuva 12 policajaca sada Bandić kaže da narvno se počinitelji pronađu i privedu sudu svi preduvjeti su ispunjeni za dodatno osiguranje ali to nije ispunjeno tu Bandić ne vidi propust nema ga jer zašto metnuti 2-3 zaštitara koji ne nose oružje u i oko zgrade kada nije potrebno tako vrli menađeri razmišljaju neka oni budu zaštitari i to jedan sam da se vidi što će napraviti bio on unutra ili vani isto ti se piše kada gledaš cijev pištolja uperenu u tebe samo to bo koštalo pa bi direktorčići odmash imali manje za trošiti vožnje mobiteli božićnice uskrsnice biti će toga i više jer država u tom pogledu napreduje što se tiče zakona tu zaostajemo za svijetom 100 godina zašto pa prvo treba sve promjeniti i velike ribe pohvatati njih privesti neka dokažu svoje carstvo što su stekli svojim poštenjem pa onda dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare