Obavijesti

News

Komentari 121

Upao u poštu u Velikoj Gorici, prijetio pištoljem i odnio novac

Pljačkaš je upao u poštu u Velikoj Gorici u 19.35 sati na Trgu kralja Tomislava. Prijetio je vatrenim oružjem. Nakon pljačke je pobjegao. Policija ga traži

VIDEO

Pljačkaš je upao u poštu u Velikoj Gorici u 19.35 sati na Trgu kralja Tomislava. Prijetio je vatrenim oružjem. Nakon pljačke je pobjegao. Policija ga traži.

U pljački nitko nije ozlijeđen, a nije poznat iznos novca koji je razbojnik ukrao.

Nažalost, pljačke su sve učestalije u posljednje vrijeme. 

Podsjetimo, prije dva dana opljačkan je Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga. Tada su trojica nepoznatih razbojnika s oružjem, nakon što su pred strankama i zaposlenicima svladali i lakše ozlijedili zaštitara, oteli plijen "težak" gotovo 800 tisuća kuna. Razbojnici još nisu pronađeni.

Također, posljednjih mjeseci bilo je nekoliko pljački poslovnica Hrvatske pošte na području Zagreba.

Bandić o pljački Holdinga: Očito je trebalo biti jače osiguranje

Gradonačelnik Milan Bandić u petak je kazao kako očekuje da se počinitelji što prije otkriju.

- Dogodilo se to što se dogodilo. Nitko nije povrijeđen, niti je poginuo i sad se iz toga trebaju izvući pouke. Očito je da je trebalo biti jače osiguranje unutar centrale Holdinga u Vukovarskoj ulici. Zakonski uvjeti i preduvjeti su svi učinjeni, međutim zakoni ne priječe da osigurate još to i dodatno. I na tom tragu to treba napraviti, a od zagrebačke policije i institucija prisile očekujem da se što prije otkriju počinitelji događaja i da odgovaraju, da ih se privede sudu pravde - poručio je Bandić.

Građani u strahu zbog sve učestalijih pljački

Sve češće pljačke unose i određenu dozu straha kod građana. 

- Zbog učestalih pljački pošte, ali sad i Holdinga, ulazim s dozom straha u institucije koje se bave novcem. Nije baš ugodno jer nikad ne znate tko može ući i prijetiti pištoljem. Što se tiče pljačke Holdinga, mislim da nije u redu da su zaštitari unutar objekta, nego moraju biti vani. Također, vrata kroz koja se ulazi u Holding trebaju biti rotacijska, a ne klizna. Bojim se da bi se ovakva pljačka mogla ponoviti - rekao nam je zabrinuti građanin dan nakon pljačke Holdinga u koji je došao platiti račune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...