To je to što me zanima!

Traže isplatu plaća: Nastavlja se štrajk u Uljaniku i 3. maju

Štrajkaškog odbora Brodogradilišta 3. maj razgovarali su u srijedu s Upravom brodogradilišta, ali rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća nisu pronađena pa se štrajk nastavlja
Vidi originalni članak

U četvrtak se nastavlja štrajk ranika u Uljaniku. Štrajk organiziraju štrajkaški odbor i sindikat Uljanika, a on će kako je najavljeno, trajati do ispunjenja zahtjeva o isplati plaće.

PLENKOVIĆ: 'Tražimo rješenje, sastat ćemo se sutra s upravom Uljanika'

Radnici Uljanika traže isplatu plaće, ali i odlazak Uprave na čelu s predsjednikom Giannijem Rosandom, koju smatraju najodgovornijom za trenutačnu situaciju. No, sindikati kažu kako u sklopu štrajka ostavku Uprave ne mogu tražiti.  

"NIJE JEDNOSTAVNO" Marić: Svemu dođe kraj, čak i državnoj pomoći brodogradnji

Nastavlja se i štrajk u riječkom Brodogradilištu 3. maj. Predstavnici Štrajkaškog odbora Brodogradilišta 3. maj razgovarali su u srijedu s Upravom brodogradilišta, ali rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća nisu pronađena pa se štrajk nastavlja. Radnici 3. maja, kao i cijele Uljanik grupe, traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza. U 3. maju traže i nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta, u kojemu se, iako su brodovi na navozima, ne radi mjesecima, jer nema novca za potreban materijal. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Ventrilokvist 25.08.2018.

    Tudjman i co su kao jedan od prvih zadataka razhebali veće tvornice. Zašto? Uništili su jezgre ljudske kohezije, zajedno su bili jaki i opasni. Kad se to razbilo, ostale su samo tisuće izgubljenih, lako izmanipuliranih pojedinaca. Zato Uljaniku, drži se i skupljaj se s drugima. Vlasništvo je samo floskula, vaša volja je zakon.

  • Ventrilokvist 25.08.2018.

    Narode uživaj u divljem kapitalizmu. You asked for it.

  • poglavni 23.08.2018.

    Pakuj kofere i Njemačka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare