To je to što me zanima!

Traže istragu protiv osmero ljudi zbog zločina u Kninu

Osumnjičeni su Zadranin (46), Šibenčanin (50), Varaždinac (48), trojica muškaraca iz Benkovca, muškarac (47) iz Biskupije i jedan muškarac (48) iz Dubrave
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku zatražilo je provođenje i proširenje istrage protiv osam hrvatskih državljana zbog ratnih zločina protiv civila i ratnih zarobljenika u zatvoru u Staroj bolnici u Kninu 1991. godine. 

Osumnjičeni su Zadranin (46), Šibenčanin (50), Varaždinac (48), dvojica muškarac iz Benkovca stara 46 godina i 42 godine, muškarac (47) iz Biskupije i muškarac (48) iz Dubrave. 

Istražni zahtjev podnesen je protiv 48-godišnjaka i 46-godišnjaka, a proširenje istrage traži se za ostale koje sada terete za dodatna kaznena djela. Sumnjiče ih da su fizički i psihički zlostavljali četiri hrvatska civila od kojih je jedan preminuo, a ostalima je teško oštećeno zdravlje. 

Trojicu od osumnjičenih tereti se i za zločin protiv pet ratnih zarobljenika. Tadašnjeg zapovjednika zatvora (47) iz Biskupije terete da je odgovoran po zapovjednoj odgovornosti. Za dvojicu koji do sada nisu terećeni zatražen je pritvor zbog teških okolnosti djela i jer su u bijegu, dok je za ostale ranije određen pritvor te su izdane tjeralice.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kozara 10.05.2011.

    to treba podhitno istraziti.

  • user_92977 10.05.2011.

    Zanimljivo,kada su u pitanju zločini nad Hrvatima,onda kod vas nema imena i prezimena.Kada su u pitanju zločini nad Srbima tada znate napisati sve o tim ljudima čak od stoljeća sedmog ,jel?

  • trubica 10.05.2011.

    jeb.... vas europska unija

Komentiraj...
Vidi sve komentare