To je to što me zanima!

Traže pritvor: Brodarca terete za smrt 31 i mučenje 23 civila

Brodarcu, Milankoviću i Bošnjaku određeno je 72-satno zadržavanje zbog praznika, a o istražnom pritvoru će se odlučivati u petak. Terete ih za ratni zločin kod Siska
Vidi originalni članak

Istražni zahtjev protiv Đure Brodarca, Vladimira Milankovića i Drage Bošnjaka stigao je rano popodne na stol istražnog suca Županijskog suda u Osijeku. Zatražen je jednomjesečni pritvor trojice osumnjičenika za ratne zločine u Sisku 1991. i 1992. godine, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Brodarcu, Milankoviću i Bošnjaku određeno je 72-satno zadržavanje zbog praznika, a o istražnom pritvoru će se odlučivati u petak. Trojac se sumnjiči za ratne zočine po zapovjednoj odgovornosti. Podsjetimo, na području Siska ubijen je 31 srpski civil, a njih 38 je protuzakonito zatvarano i mučeno.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • vukojebine_sin 24.06.2011.

    ako sisčani želite znati što svijet misli o nama samo pročitajte kraj ovog starog članka, što je tužno da je taj popis samo ono što se donekle moglo dokazati i on kruži svijetom već godinama http://www.nacional.hr/clanak/10316/osudeni-smo-jer-mene-mrze. jako sam ponosan na svoju milu vukojebinu i naročito na neke njezine branitelje naročito na sive vukove i 55 odransku i neke druge bisere kao gospodu Gavrone u Tišini, majko mila gde ja živim.

  • Marko26_1 23.06.2011.

    e da se ona trojica nisu nikad rodila nebi bilo ovoga :)

  • giustizia 23.06.2011.

    Terete se (a gdje ima dima ima i vatre) da su ubijali, odvodili i mucili neduzne gradjane samo zato sto su srpske nacionalnosti - na samom pocetku rata. To je bio teror kojim se zaplasivao sav nehrvatski zivalj da bi se etnicki ocistio u ovom slucaju Sisak. Naravno, dok im se ne dokaze krivnja, nevini su . A kad se dokaze da su ubili i jednog neduznog covjeka treba ih poslati na dugogodisnju robiju. Kako njih , tako i sve koji su uprljali ruke neduznom krvlju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare