To je to što me zanima!

Traže sankcije za ženu koja je izmislila alternativne činjenice

Kellyanne Conway, viša savjetnicaedsjednika Donalda Trumpa, "prekršila" je propise pozivajući građane da kupuju proizvode predsjednikove kćeri Ivanke Trump
Vidi originalni članak

Ured za etiku američke vlade (OGE) zatražio je u utorak sankcije za Kellyanne Conway, višu savjetnicu predsjednika Donalda Trumpa jer je "prekršila" propise pozivajući građane da kupuju proizvode predsjednikove kćeri Ivanke Trump.

"Radi se o jasnom kršenju zabrane korištenja položaja", ocijenio je OGE i pozvao vladu da "razmotri disciplinske mjere protiv" Conway, navodi se u pismu.

Savezni etički propisi brane zaposlenicima vlade da se koriste svojim položajem kako bi reklamirali proizvode svojih prijatelja.

U interevjuu za televiziju Fox iz Bijele kuće Conway je pozivom Amerikancima na kupnju proizvoda Ivanke Trump odgovorila na odluku trgovačkog lanca Nordstrom da povuče liniju odjeće predsjednikove kćeri.

"Kupite nešto od Ivankinih proizvoda... ja ću si danas nešto  kupiti", rekla je Conway u intervjuu za Fox News iz Bijele kuće i dodala "Ovdje ću dati besplatnu reklamu: kupite nešto danas, svi", rekla je samo dan nakon što je predsjednik kritizirao Nordstrom koji je kao razlog takve odluke naveo pad prodaje.

Ulazak Donalda Trumpa u Bijelu kuću pobudio je pitanja hoće li predsjednik moći jasno razdvojiti svoje političke dužnosti od poslovnih interesa vlastitih tvrtki kao i poslovavnja svoje obitelji. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Nananaci 15.02.2017.

    hmmmm ma jel to liberali (opet) izdvajaju i tretiraju jednu grupu ljudi lošije zbog njihove genetike ili se to meni samo čini? izvjesite "non-Trumps only" znakove na dućane

  • samoproglašeni antifašist 15.02.2017.

    čemu odlazak u ameriku po primjere nepotizma kad i u rh postoji nemali broj "prezimenjaka" među "našim" (čitaj aboliranim i nelustriranim) ostatcima i otpadcima bivšeg režima. naravno, sasvim slučajon se ta prezimenjačka veza provlači kroz sva desetljeća totalitarnog režima pa su obiteljski odnosi u pojedinim "familijama" ipak razvijeniji na balkanu no u americi...ali hej, sigurno sam ukazivanjem na rečeno dokazao svoj "ičiti galopirajući fašizam i puzajuću ustašizaciju." ;-PPP

  • BMP 15.02.2017.

    Hahaha, konacno i SAD ima svoj HDZ :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare