To je to što me zanima!

Tražili 2,2 milijuna kuna, ali ih nisu dobili već moraju platiti...

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga i dvoje članova su za tri mjeseca rada tražili sudski milijune. Na kraju će morati platiti 220.000 kuna
Vidi originalni članak

Malo tko se i sjeća tri menadžera koji su za vrijeme pritvora Milana Bandića vodili Zagrebački holding, najveću komunalnu tvrtku u Hrvatskoj.

Dejana Fička, Mariju Cvrlje i Krešimira Kvaternika je imenovala tadašnja Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek nakon provedenog natječaja. Ona je imala drugu paradigmu nego Bandić kojem je podobnost uvijek jedan od prioriteta.

Švaljek je tvrdila da će samo dobro plaćeni menadžeri moći obaviti posao. Trojac je dobio ugovore u kojima su propisane enormne otpremnine. Počeli su raditi početkom ožujka 2015. godine.

Bandić je u to vrijeme bio u pritvoru jer je zajedno sa brojnim suradnicima uhićen zbog štete od 21 milijuna kuna. No, Bandić izlazi iz pritvora, smjenjuje Švaljek, a zatim i cijelu upravu Holdinga.

Trojac je smijenjen krajem lipnja 2015. godine. Tadašnji predsjednik uprave Dejan Fičko zbog toga sudski traži skoro 784.000 kuna otpremnine, Marija Cvrlje 755.000, a Kvaternik 716.000 kuna.

Nepravomoćnom presudom Općinskog radnog suda u Zagrebu, njihovi zahtjevi su odbijeni presudom od 12. travnja. Sud je zaključio da nemaju pravo na otpremninu, među ostalim i jer im je ugovor imao obilježje i radnog i menadžerskog, ali što je najvažnije, da nisu ispunili zadana očekivanja donošenja poslovnog plana, pa su mogli biti opozvani.

Trojac treba platiti 229.000 kuna sudskih troškova. Imaju i pravo na žalbu na ovu nepravomoćnu presudu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • stralic 18.04.2018.

    Ovo je bila prva uprava nekog javnog trgovačkog društva izabrana na pravom javnom natječaju, dakle nije ih instalirala politika. Dok su bili tamo, Holding je ostvario najveću dobit ikad. Odštete su bile tu samo za slučaj političke smjene (ljudi su radi ovoga ostavili druge dobro plaćene poslove na koje se nisu sigurno mogli samo tako vratiti) što je Bandić i napravio čim je stigao i opet instalirao politički podobne, a nesposobne, kao i u cijelom Holdingu koji se raspada zbog nesposobnosti politički instaliranih ljudi. Čistoću sad vodi kamiondžija.

  • Domicilnihrvat 18.04.2018.

    Ne vjerujen im niišta baš ništa a afera stiže aferu kaj je sa ljutičem i klikom več zaboravljeno? Ma nismo mi naivni več im nitko ništa ne može, bem ti život al netko zna da živi na tuđi račun uh

  • ivanunited 18.04.2018.

    Ne znam koga je tu gradonačelnik oštetio?,izgleda da je autoru članka žao što građani nisu ovoj ekipi dali 2 milijuna otpremnine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare