Obavijesti

News

Komentari 26

Tražili 2,2 milijuna kuna, ali ih nisu dobili već moraju platiti...

Tražili  2,2 milijuna kuna, ali ih nisu dobili već moraju platiti...
1

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga i dvoje članova su za tri mjeseca rada tražili sudski milijune. Na kraju će morati platiti 220.000 kuna

VIDEO

Malo tko se i sjeća tri menadžera koji su za vrijeme pritvora Milana Bandića vodili Zagrebački holding, najveću komunalnu tvrtku u Hrvatskoj.

Dejana Fička, Mariju Cvrlje i Krešimira Kvaternika je imenovala tadašnja Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek nakon provedenog natječaja. Ona je imala drugu paradigmu nego Bandić kojem je podobnost uvijek jedan od prioriteta.

Švaljek je tvrdila da će samo dobro plaćeni menadžeri moći obaviti posao. Trojac je dobio ugovore u kojima su propisane enormne otpremnine. Počeli su raditi početkom ožujka 2015. godine.

Bandić je u to vrijeme bio u pritvoru jer je zajedno sa brojnim suradnicima uhićen zbog štete od 21 milijuna kuna. No, Bandić izlazi iz pritvora, smjenjuje Švaljek, a zatim i cijelu upravu Holdinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trojac je smijenjen krajem lipnja 2015. godine. Tadašnji predsjednik uprave Dejan Fičko zbog toga sudski traži skoro 784.000 kuna otpremnine, Marija Cvrlje 755.000, a Kvaternik 716.000 kuna.

Nepravomoćnom presudom Općinskog radnog suda u Zagrebu, njihovi zahtjevi su odbijeni presudom od 12. travnja. Sud je zaključio da nemaju pravo na otpremninu, među ostalim i jer im je ugovor imao obilježje i radnog i menadžerskog, ali što je najvažnije, da nisu ispunili zadana očekivanja donošenja poslovnog plana, pa su mogli biti opozvani.

Trojac treba platiti 229.000 kuna sudskih troškova. Imaju i pravo na žalbu na ovu nepravomoćnu presudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto