To je to što me zanima!

'Trebali su reći kad raspuštaju Sabor, a ne datum izbora'

Predsjednik Josipović navodi da će se o konkretnom datumu očitovati kada se raspusti Sabor, te naglašava da je bitno poštivati redoslijed u vezi s pristupom EU
Vidi originalni članak

To je rok koji je tentativan, a o njemu ću odlučiti tek nakon što se raspusti Sabor. Prije toga ću se dodatno konzultirati s klubovima vladajućih, ali i oporbenih stranaka - prva je reakcija predsjednika Ive Josipovića na odluku vladajuće koalicije da se parlamentarni izbori održe 4. prosinca.

Predsjednika Josipovića nije se, kako kaže, konzultiralo prilikom određivanja datuma izbora.

- Bilo bi korektno da su rekli kada će raspustiti Sabor, a ne kada će se održati izbori - prigovorio je predsjednik države i napomenuo da se od raspuštanja Sabora računa rok u kojemu će raspisati izbore.

Datum koji je objavila premijerka Kosor načelno je, kaže, u redu, ali će tek vidjeti hoće li izbore raspisati 4. prosinca, 6., 7. prosinca ili koji drugi dan. Ustav, naime, kaže da izbore raspisuje predsjednik Republike.

Josipović navodi da će se o konkretnom datumu očitovati kada se raspusti Sabor, te naglašava da je bitno poštivati redosljed u vezi s pristupom EU.

U odnosu na raspisivanje referenduma za EU, predsjednik Josipović kaže da je to tehničko pitanje i da postoji više mogućih varijanti oko određivanja toga tko će ga raspisati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kinezojapanac 17.07.2011.

    Ako je to istina, to je jos jedan dokaz da Jaca nezna da je ziva.

  • ZdenkaGrmaca 17.07.2011.

    Josipoviću, daj nam nade u bolje sutra i raspusti VLADU I SABOR! Nove izbore - preko referenduma i glasačke kutije biranje novih sposobnih zastupnika i ministara. Daj nam DIREKTNU DEMOKRACIJU. Bit će lakše i mirnije...

  • jegermajstor 16.07.2011.

    zadnju riječ oko datuma ima predsjednik,samo sačekajte malo da pita Milanovića kad mu odgovara.Ipak su oni svoji

Komentiraj...
Vidi sve komentare