To je to što me zanima!

Trebamo li svi jednako podnijeti teret krize?

Ako svi mi dajemo 5 posto plaće i svih prihoda, je li to jednakost? A što daju oni? Zašto ne ukinu "velike infrastrukturne projekte" i goleme plaće?
Vidi originalni članak

Ta tvrdnja - kako svi trebamo podjednako podnijeti teret krize - zvuči jako zavodljivo. No ona otvara mnoga pitanja. Prvo, jesmo li svi jednako odgovorni što je do krize došlo? Nije li nas Vlada ustrajno uvjeravala, praktički do jučer, da krize nema i da su to tvrdnje jalne oporbe? Drugo, ako svi mi dajemo 5 posto plaće i svih prihoda, je li to jednakost? A što daju oni? Zašto ne ukinu "velike infrastrukturne projekte"? Ako dajemo 5 posto da se izvučemo iz krize, a krizu je u velikoj mjeri generirala država, onda se mi koji dobro radimo odričemo svojih 5 posto da bi oni koji su bili loši, ili katastrofalni, ostali jednako loši. MI se odričemo da bi njima moglo biti isto. Nisu li trebali reći: odrecite se 5 posto, a mi ćemo se odreći suvišne birokracije, općina, gradova, županija, automobila, zrakoplova, golemih plaća i mirovina, svega što je luksuz?

Idi na 24sata

Komentari 40

  • granas 23.07.2009.

    cega da se odreknem, najradije minusa na racunu?pedlazem vladi da se krizni namet ne odnosi na one koji imaju minus na racunu, tada bi se porez \"krizni\"odnosio samo na njih i malu vecinu!!! (http://www.net.hr/ads/harac.html ) kada sam pokusao danas izracunati novu placu po ovom obrazcu pokaze mi eror! (-16400kn) neprihvaca izracun.

  • lorens 23.07.2009.

    E da sam znao.U buduće neću pitati ženu šta trebam platiti i kupiti nego treba otići sa platnom vrečicom Kosorici pa neka uzme koliko joj treba pa tek onda poplaćati režije i kupiti špeceraj.Tako onda neću doći u nedozvoljen minus.

  • lola30 23.07.2009.

    Neka se oporezuju transakcije nogometaša i da vidiš koliko bi se punio proračun. Oni se razbacuju milijunima i milijardana, a običnoj Hrvatskoj sirotinji bi i zadnju krišku kruha ukrali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare