To je to što me zanima!

Trebao je biti u zatvoru. Pustili su ga uvjetno. Pobio je četvero

Uhićen je jer je htio otići u Siriju i tamo se pridružiti Islamskoj državi. Međutim, pušten je nakon samo nekoliko mjeseci kao mlađi punoljetnik, ali da je nastavio služiti kaznu, još bi bio u zatvoru
Vidi originalni članak

Fejzulai Kujtim, terorist koji je organizator napada u Beču u ponedjeljak navečer imao je dvojno državljanstvo, austrijsko i makedonsko.

Prošle godine 25. travnja je uhićen i osuđen na 22 mjeseca zatvora, jer je htio otići u Siriju i tamo se pridružiti Islamskoj državi. Međutim, 5. prosinca 2019. pušten je na uvjetnu kao mlađi punoljetnik. Drugim riječima, prema kazni od prošle godine, da nije bio pušten na uvjetnu, još bi služio kaznu zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO Teroristički napad u Beču

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija je već krenula u opsežnu istragu koja obuhvaća Kujtimu bliske osobe. Tako je već obavljeno 15-ak pretresa kuća, a nekoliko je osoba uhićeno.

Neposredno prije napada, ubojica je objavio novu fotografiju uz koju je, piše Bild, izrazio svoju podršku Islamskoj državi. Još nije poznato je li objava fotografije bila znak da se krene u napad, a njegov profil na Instagramu je zatvoren.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz je rekao da se napad dugo i profesionalno pripremao.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Popy_1 04.11.2020.

    Vratite te nazad odakle su i dosli!

  • Popy_1 04.11.2020.

    Nek ih jos dode u europu. Ona svabska baba unistava europu!

  • Nodi44 03.11.2020.

    Ovo ce doci i kod nas uskoro!nasi politicari da udovolje europskoj uniji ce pustii njih kod nas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare