To je to što me zanima!

Roditeljski nemar: Da bi spasili dječaka (3), morali ubiti gorilu

Drastične mjere bile su nažalost potrebne kada je trogodišnjak pao u ograđeni životni prostor gorile u zoološkom vrtu u SAD-u. Da spase dječakov život, čuvari su morali ubili životinju...
Vidi originalni članak

Zaposlenici zoološkog vrta u Cincinnatiju, na istoku SAD-a, morali su usmrtiti gorilu u subotu nakon što je 3-godišnji dječak pao u njegov ograđeni prostor, objavila je uprava.

Dijete se popelo preko ograde u prostor gdje se nalazio primat te palo u jarak, objasnio je novinarima direktor zoološkog vrta Thane Maynard.

Harambe, mužjak gorile star 17 godina i težak više od 180 kilograma, sišao je i uhvatio ga - kaže direktor Zoo-a u kojemu se nalazi jedanaest predstavnika te vrste.

Veliki majmun potom je dječaka vukao uokolo po svojem prostoru, kažu svjedoci koje su intervjuirali lokalni mediji. Interventna ekipa pucala je u gorilu, usmrtivši ga otprilike 10 minuta nakon što je dječak ušao u ograđeni prostor.

Dječak je hospitaliziran zbog ozljeda, ali mu život nije u opasnosti.

Ovakvi i slični slučajevi su nažalost, sve češći. Prije nekoliko dana policija je u jednom zoološkom vrtu morala usmrtiti tri lava nakon što je u njihovu nastambu uskočio mentalno bolesni muškarac koji je mislio da je - mesija. 

Idi na 24sata

Komentari 118

  • Dada 28 10.06.2016.

    Zar su ga morali ubiti, nisu ga mogli npr. uspavati?

  • Derim 30.05.2016.

    Kriv,ovaj.kriv onaj-kriv je općenito čovjek-zasto je isao zatvarati tu zivotinju ili životinje i uskratiti im njenu slobodu-drugo sigornost nad djetetom od strane roditelja nije bila odgovarajuca kao ni zastita da se dospije u prostor zivotinja-dalje valjda postoje drugi nacini dase bar zivotinja uspava itd-Kao odgovoran roditelj bi mislio na svoje dijete kako da ga izvucem-nazalost na stetu zivotinje ako treba u konacnici!

  • ujo66 30.05.2016.

    da je gorila bila i malo pametnija nebi izgubila glavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare