To je to što me zanima!

'Tresla sam se od užasa, nisam mogla vjerovati da su još živi'

Vlak je naletio na automobil. Djevojka je izletjela kroz prozor. Nakon nekoliko metara pala je na njivu. Mladić je ostao u autu. Prevrnuo se pet puta. Oboje su ostali živi
Vidi originalni članak

Vidjela sam kad je vlak udario u automobil. Udario ih je u stražnji dio. Sve je bilo kao u filmu. Nisam se mogla prestati tresti od šoka i straha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ispričala nam je to žena koja je jučer svjedočila nevjerojatnoj prometnoj nesreći na pružnom prijelazu u Cvjetnoj ulici u Livani, naselju nedaleko od Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Od siline udarca auto je poletio, a iz njega je ispala cura. Odletjela je pet metara dalje na njivu. Dečko je ostao zaglavljen u autu, koji se okretao više puta i završio na krovu. Stravično! Mislila sam da ni jedno od njih nije više živo. Jedva sam nazvala Hitnu pomoć i policiju koliko sam se tresla - kazala je Kata, jedna od stanara Cvjetne ulice koji su pohitali u pomoć unesrećenima.

FOTO: Darija L.

Kad su došli do njih, vidjeli su da je riječ o Martinu M. (23), dečku koji živi u istoj toj ulici, 200-tinjak metara od pružnog prijelaza, i njegovoj djevojci Dariji L. Iz Čepina. Nisu mogli vjerovati kad su vidjeli da se u sasvim uništenom automobilu, čiju marku uopće nije više bilo moguće prepoznati, nalazi Martin.

FOTO: Martin M.

- Curu smo pokrili dekom dok Hitna nije došla, a dečka su vatrogasci izvlačili. Nevjerojatno je da su ostali živi - dodaje Kata, koja kaže kako su svi u Livani ogorčeni što taj pružni prijelaz još nije osiguran. Prema njenim riječima, prije godinu dana na istome mjestu vlak je naletio na ženu u automobilu.

- I ona je preživjela jer je, nasreću, vlak vozio sporo, pa ju je samo gurao po tračnicama. Tad su došli i postavili svjetlosnu signalizaciju i držač rampe, ali ne i rampu, pa to već godinu dana stoji tako nedovršeno i bez svrhe jer ne radi. Bilo bi tu više nesreća da vlakovođe ne sviraju svaki put kad se približavaju prijelazu kako bi upozorili vozače - kaže Kata dodajući kako je prijelaz potpuno nepregledan jer su s obje strane pruge kuće, koje priječe pogled prema pruzi. Na mjesto nesreće došli su i Martinovi roditelji, koji žive u blizini. Bili su potpuno šokirani prizorom koji su zatekli.

Martina i Dariju zadržali su u osječkom Kliničom bolničkom centru. Kako doznajemo od liječnika, djevojci je slomljena potkoljenica, a mladiću ključna kost.     

Idi na 24sata

Komentari 74

  • ZdenkoVuk 15.02.2017.

    Koliki kreten moraš biti da ne staneš i provjeriš da li ide vlak?

  • zippysnake 15.02.2017.

    Maknite pruge sa polja i suma!! Trebamo kuruzu i borovinu!! Za voznju imamo i autobuse!!

  • IgorHoraček 14.02.2017.

    "vlak naletio na ženu u automobilu"! pa da sigurno je vlak skrenuo s pruge i prešao na suprotnu stranu ceste

Komentiraj...
Vidi sve komentare