To je to što me zanima!

Trg u Vatikanu osvijetlile božićne lampice, jaslice i drvce

Drvo i jaslice donirale su dvije planinske zajednice sa sjeveroistoka Italije, iz pokrajine Trentino-Alto Adige, čije su šume devastirane olujama u listopadu 2018. godine
Vidi originalni članak

Božićno drvce i jaslice, donacije iz talijanske pokrajine čije su šume devastirane olujom, postavljeni su u četvrtak na Trgu svetog Petra u Vatikanu koji se počeo pripremati za božićno vrijeme.

Drvo i jaslice donirale su dvije planinske zajednice sa sjeveroistoka Italije, iz pokrajine Trentino-Alto Adige, čije su šume devastirane olujama u listopadu 2018. godine. 

Papa Franjo je primio donatore prije inauguracijske ceremonije kojoj su prisustvovali vatikanski dužnosnici, ali ne i sam crkveni poglavar.

- Smreka koju ste donirali predstavlja simbol nade, posebice za vaše šume, kako bi se počistile što prije i započelo pošumljavanje -rekao je Franjo. 

Drvo i jaslice ostat će na Trgu do 12. siječnja, objavio je Vatikan. 

AFERA KUĆICE Pajde i država pojedu im više od pola hambija na Adventu

Papa Franjo je u nedjelju posjetio Greccio, gradić sjeverno od Rima u kojem je sveti Franjo Asiški 1223. postavio prve jaslice i u pismu „Admirabile signum“ govorio o njihovom značaju kao „prekrasnoj obiteljskoj tradiciji“.

- Nadam se da ovaj običaj neće nikada prestati i da će, kad god ga se zaboravi, biti ponovno otkriven i oživljen - poručio je papa Franjo. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • banirana 06.12.2019.

    očekujemo uskoro naslov kako su bijesne gole feministice razbucale jaslice zato što je Bog muško i kako su izvele performans pobačaja za svaki slučaj da se ne bi rodilo muško ili kako su figure Svete obitelji zamijenile figurama transrodnog stajlinga

Komentiraj...
Vidi sve komentare