To je to što me zanima!

Trgovska gora jedina opcija za odlaganje nuklearnog otpada

Dok se ne donese konačna odluka o lokaciji nuklearni otpad ostaje u središtu Zagreba, u skladištu instituta Ruđer Bošković gdje se nalazi posljednjih 50 godina
Vidi originalni članak

Ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Saša Medaković bio je gost RTL-ove emisije Direkt gdje je kazao kako je Trgovska gora za sad jedina lokacija na kojoj bi Hrvatska mogla odlagati svoj nuklearni otpad iako se tome žestoko protive stanovnici Dvora u Sisačko-moslavačkoj županiji kao i oni u susjednoj Bosni i Hercegovini. 

Kazao je i kako Republika Hrvatska do kolovoza mora odlučiti kako će zbrinjavati otpad, ali ne i gdje. 

- Do kolovoza Republika Hrvatska Europskoj komisiji treba dati nacionalni program uspostave jednog takvog centra, odnosno plan kako ćemo mi zbrinuti otpad koji imamo, ali nikako i lokaciju, to nije obavezno - rekao je. 

Dok se ne donese odluka o lokaciji nuklearni otpad ostaje u središtu Zagreba, u skladištu instituta Ruđer Bošković gdje se nalazi već 50 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • svanuće 06.05.2015.

    Teško ćemo u prosperitet ,kad se ne možemo usuglasiti oko mjesta i načina odlaganja otpada kojeg smo sami proizveli.

  • nikluk20 06.05.2015.

    a da ga izvezete u njemačku ili SAD kad već nikako da se dogovorite...?.....tamo to naplaćuju više nego što bi došlo skladištenje ali barem nije tu....

  • svejedobro 06.05.2015.

    Mućke na hrvatski način...

Komentiraj...
Vidi sve komentare