To je to što me zanima!

Tri afrička migranata optužena za otmicu tankera: Nismo krivi

Malteški sud optužio je trojicu migranata u dobi od 15, 16 i 19 godina za otmicu manjega trgovačkog tankera koji ih je spasio s još 105 afričkih migranata blizu libijske obale
Vidi originalni članak

Trojica optuženih pred sudom su izjavila da se ne osjećaju krivima. Jedan je državljanin Obale Bjelokosti, a dvojica su iz Gvineje. 

Teretni brod Elhiblu 1 pokupio je u srijedu na moru blizu libijske obale 108 migranata koji su potom oteli plovilo kada je bilo jasno da ih namjerava vratiti natrag u Libiju. 

Trojicu tinejdžera sud je optužio zbog prijetnji posadi broda te zato što su posadu pokušali prisiliti da zaplovi prema Malti, a ne prema Libiji. 

Malteški vojnici spretno su u srijedu preuzeli kontrolu nad brodom koji je potom do luke u Valletti prepratio patrolni čamac.

Vojska je uspostavila kontakt sa zapovjednikom broda kad je plovilo od Malte bilo udaljeno 30 nautičkih milja.

- Zapovjednik je ponavljao da nema kontrolu nad brodom te da je njegovom osoblju pod prisilom i prijetnjama naređeno da nastave prema Malti - objavili su vojni izvori.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • histria0@yahoo.com 30.03.2019.

    Angela i masoni sa Sorošem ruše EU.

  • hadred18 30.03.2019.

    Ok, znači da mi svi možemo ići preko granice bez valjanih dokumenata, ako mogu ilegalni imigranti možemo i mi onda ili to ne vrijedi za ostale ljude?

  • 30.03.2019.

    Tako treba, sve bez izuzetka vratiti od kuda su došli! Empatiji mjesta nema, doći će nas glave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare