To je to što me zanima!

Tri dana preživjela u divljini: Izgubila se i u šumi rodila kćer

Amber Pangborn (35) prošle srijede navečer je osjetila trudove pa se odlučila odvesti do roditelja i putem je skrenula na cestu za koju je mislila da je prečac
Vidi originalni članak

Amber Pangborn (35) rodila je svoju kćer Marisu sama u autu u šumi u sjevernoj Kaliforniji i preživjela je tri dana u divljini prije nego su je pronašli spasioci.

Pangborn je prošlog tjedna u srijedu navečer osjetila trudove pa se odlučila autom odvesti do svojih roditelja i putem je skrenula na cestu za koju je mislila da je prečac.

Bez benzina i signala

Cesta ju je odvodila sve dalje od civilizacije i sve dublje u šumu i nakon nekog vremena je ostala bez benzina, ali i bez signala na mobitelu. No, malena Marisa nije mogla čekati i Amber se morala poroditi sama u autu usred šume.

Preživjela je tri dana zahvaljujući jabukama koje je imala u autu. Cijelo se vrijeme borila s komarcima i osama koje su pokušavale doći do njezine posteljice, bojala se da ne ubodu Marisu, kroz smiješak je ispričala televiziji KCRA. Ipak, dok je štitila svoje novorođenče od buba nije joj bilo do smijeha.

Podmetnula je šumski požar

- Mislila sam da ćemo umrijeti - kazala je. Kako bi pozvala pomoć zapalila je vatru, a plamen se ubrzo oteo kontroli.

- Cijela jedna strana planine se zapalila. Gledala sam Marisu i rekla joj 'mama je upravo započela šumski požar' - ispričala je Amber čija je metoda privukla pažnju istražitelja.

Vatrogasci i helikopter su došli na mjesto požara kako bi vidjeli o čemu se radi i tamo pronašli Amber i Marisu. Pangborn je plakala od sreće kada je vidjela spasioce koji su ih brzo prevezli u bolnicu u Orovilleu.

- Nikad je ne bi pronašli da nije zapalila vatru. Bojala se što bi joj divlje životinje mogle napraviti - kazala je Amberina mama Dianna za LA Times .

Amber osim Marise ima još tri starije kćeri.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • KIŠA_1 06.07.2015.

    Hvala Bogu da je sve dobro završilo!

  • 05.07.2015.

    Nimalo lagana priča sa sretnim završetkom, do kojeg je dovela snalažljivost majke.

  • 779danai4ure 05.07.2015.

    pravo ime joj je crvenkapica

Komentiraj...
Vidi sve komentare