To je to što me zanima!

Novi slučajevi: Kod troje djece u Dubrovniku potvrdili ospice

Inače, prvi je na dubrovačkom području ospicama zaražen muškarac iz Stona, koji je hospitaliziran 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući...
Vidi originalni članak

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji troje male djece zaraženo je ospicama, od kojih je jedno primljeno u bolnicu, pa se broj dosad potvrđenih zaraženih osoba u utorak povećao na 17, objavio je u utorak popodne dubrovačko-neretvanski Zavod za javno zdravstvo.  

Od troje zaražene djece dvoje je vrtićke dobi, koja u doba kad su zaražena nisu išla u vrtić.

PANIKA ZBOG ZARAZE Panika zbog epidemije: 'Stanje je ozbiljno, treba cijepiti djecu'

Iz Zavoda su pozvali sve građane koji imaju osip da se telefonom jave izabranom liječniku ili pedijatru i dogovore se o daljnjem postupanju.

Inače, prvi je na dubrovačkom području ospicama zaražen muškarac iz Stona, koji je hospitaliziran 25. svibnja u dubrovačkoj Općoj bolnici te je nakon liječenja pušten kući.

VIDEO VIJESTI Ospice se šire: 'Stanje je vrlo ozbiljno, cijepite svoju djecu'

Voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke Opće bolnice  Stjepan Đuričić istaknuo je na konferenciji za novinare 12. lipnja kako se može posumnjati na ospice kod svakoga tko ima povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, hunjavicu, crvenilo očiju i osip koji se širi iza ušiju i na čelu te po vratu preko trupa i ekstremiteta.

"Kad posumnjate da imate ospice, preporuka je telefonom kontaktirati svojeg liječnika ili pedijatra i prenijeti mu svoja zapažanja, da on da mišljenje ima li razloga za odlazak na Odjel infektologije", rekao je tada Đuričić.

U svim županijskim dječjim vrtićima necijepljenoj je djeci zabranjen pristup kako se bolest ne bi naglo širila.
Dubrovačka Opća bolnica sve osobe sa sumnjom na ospice koje dolaze na Odjel za infektologiju upućuje na stražnji ulaz.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • najiram 10 20.06.2018.

    i zamisli sve fekalije i sva otpadna voda iz bolnica završi u toplom moru...more po mome postaje opasno za namakanje guzice...očito treba izbjegavati kupanje u moru...pino je života a taj život širi bolesti...isto tako konzumacija morskih plodova...opasno po život...naroćito onih koji se jedu sirovi...odsada izbjegavam svu hranu sa tih krajeva a naroćito morske plodove...

  • Ork24 19.06.2018.

    Pa djeca moraju preboljeti ospice inace su u odrasloj dobi opasne. Spadam u Jugo generaciju, svi smo redovno cijepljeni protiv puno toga, ali je bilo normalno da djeca te neke djecje bolesti prebole. Kako u odrasloj dobi ne bi bilo već ih problema. U čemu je sada frka?

  • Antares777 19.06.2018.

    Zabole me za drugoga, .... glavno da se moje ne dira..... ali dođe vrag i po tvoje.... a onda nema više opravdanja...... svatko misli da može što hoće, ali ne dokle hoće......

Komentiraj...
Vidi sve komentare