To je to što me zanima!

Tri policajca zaražena korona virusom, 121 u samoizolaciji

Jedan policajac je iz PU međimurske, drugi iz PU zagrebačke, a za trećeg još nema službene potvrde iz koje je uprave. Sve koji su bili s njima u kontaktu poslali su u samoizolaciju
Vidi originalni članak

Kako je na Twitteru izvijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova, tri su policijska službenika pozitivna na koronavirus, a 121 je u samoizolaciji.
Objavili su i fotografiju na kojoj policijski službenici s maskama na licu drže papire s porukom za građane.

- Mi smo tu za vas, ostanite doma zbog nas - poručuju policajci.

Sindikat policija Hrvatske na svojoj je stranici na društvenoj mreži objavio da jedan od dvojice zaraženih policajaca ima upalu pluća i nalazi se u čakovečkoj bolnici.

- Nakon što je ravnatelj policije Nikola Milina na konferenciji za novinare Nacionalnog kriznog stožera potvrdio da su i dvojica policajaca zaražena koronavirusom doznajemo da je jedan od dvojice policajaca hospitaliziran od nedjelje u čakovečkoj Općoj bolnici zbog upale pluća. Drugi policajac djelatnik je PU zagrebačke. Policajac iz PU Međimurske koji je hospitaliziran je granični policajac koji je odmah nakon što je posumnjao da bi mogao imati koronavirus otišao u samoizolaciju, javio se svojim nadređenima i obavljeno je testiranje koje je pokazalo da je pozitivan na Covid-19. Taj policajac je donedavno radio sa svojim slovenskim, austrijskim i mađarskim kolegama u Centru za razmjenu podataka u Centru Dolga Vas koje su osnovale četiri zemlje za razmjenu podataka - objavio je SPH.

POVEĆANJE OD 91 U JEDNOM DANU Imamo još 35 novih pacijenata, ukupno 586 zaraženo koronom

Što se tiče drugog policajca, kako doznajemo, on radi u jednoj postaji prometne policije PU zagrebačke. Odmah po saznanju o zarazi u tu su postaju stigli epidemiolozi. napravili su kartu kontakata službenika s kojima je policajac bio u bliskom kontaktu te su oni svi poslani u samoizolaciju. Postaja je dezinficirana te je već u petak nastavila s radom.

POSTOJE ŠANSE Udružili se znanstvenici: Psi u službi otkrivanja Covida-19?

- Kad je riječ o izloženosti policijskih službenika, svjesni smo da smo u ovom trenutku nakon zdravstvenih radnika vjerojatno najizloženija kategorija, budući da je naš posao nemoguće obavljati bez kontakta s ljudima, a brojne radnje usmjerene na sprečavanje širenja zaraznih bolesti spadaju upravo u policijski djelokrug posla. Nedavno smo svjedočili i prvom slučaju u kojem su policajci morali postupati protiv osoba koje su činile kazneno djelo širenja zarazne bolesti. Bez obzira na to, policajci će i dalje poduzimati sve što je potrebno za zaštitu života i zdravlja građana, što i spada u naše temeljne dužnosti. MUP je do sada transparentno komunicirao o broju zaraženih i samoizoliranih policijskih službenika i nemamo razloga vjerovati da neće tako činiti i ubuduće - navode iz SPH.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Usora1 27.03.2020.

    znaci na placenom godisnjem. a jake gripe...............

  • pipidugačarapa3 27.03.2020.

    Policajci svaka vam čast što u ovim teškim trenucima požrtvovno radite i brinete o našoj sigurnosti i hvala vam na tome. Znam da vam nije lako jer i vi imate obitelji za koje strepite svakog dana kad se vraćate s posla. Nije vam lako kad se trudite, mjere koje provodite mijenjaju se iz sata u sat poglavito graničnim policajcima. S obzirom na tehnikubkojom raspolažete, sigurno bi se to dalo malo popraviti. Ljudi nemojte biti nezahvalni i cijenimo malo više jedni druge...

  • jo2hn8ny 27.03.2020.

    Drage leginice i lege držite se, a ostali OSTANITE DOMA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare