Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
164 komentara

Imamo još 35 novih pacijenata, ukupno 586 zaraženo koronom

Razlog ovako većem povećanju novooboljelih u jednom danu je nova biolokacija na području Biograda i Zadra, koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar

Foto: POOL/FAH
164 komentara

Stožer civilne zaštite na redovnoj presici izvjestio je o stanju s korona virusom u Hrvatskoj.

Imamo još 35 novih pacijenata, ukupno 586 zaraženo koronom, kaže Beroš. Naime, u jednom danu to je povećanje od 91.

[UŽIVO] Broj oboljelih nastavlja rasti u Hrvatskoj

[UŽIVO] Broj oboljelih nastavlja rasti u Hrvatskoj

Posted by 24sata on Friday, March 27, 2020

Veći broj pacijenata je radi mikrolokacije s velikim brojem zaraženih, a to je Biograd na moru, odnosno tamošnja bolnica, gdje su pozitivna dva liječnika.

- Razlog tome je nova biolokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pruženje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u samoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesniek s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni - rekao je Beroš.

- Situacija u zadarskoj bolnici brzom reakcijom epidemiologa je u potpunosti stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite - naglasio je Beroš.

- Testirano je ukupno 4778 bolesnika. Drugih značajnijih promjena u kliničkom stanju i broju bolesnika na respiratoru u ovom trenutku nema - kazao je Beroš.

Devet zaraženih je na zadarskom području, a Krunoslav Capak je naveo da je sve više oboljelih među medicinskih osobljem.

Božinović je objasnio da na tržnicama mogu radi isključivo specijalizirane trgovine, dakle nijedna koja prodaje hranu ili rinfuzu, obzirom da je ta najava jučer izazvala dosta konfuzije o tome tko može raditi, a tko ne.

- Pokušavamo balansirati između održavanja gospodartva, ali to se ne smije tumačiti da sad svi mogu ići van i zadržavati se na tržnicama i tim prostorima. Ti dućani otvorene su za onaj trenutak i za onu robu koja je potrebna kako bi se što manje zadržavali, kupili što trebate i išli doma. Glavna poruka je - ostanite doma - rekao je Božinović.

Krunoslav Capak još je jednom ponovio da je boravak na otvorenom poželjan, ali ne i socijalni kontakt.

Na upit da komentira osobu koja je fotografirala ljude koji se testiraju u Karlovcu, Božinović je kazao da policija istražuje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message