To je to što me zanima!

Tri štićenika Doma za starije u Makarskoj imaju korona virus

Istovremeno, u makarsku specijalnu bolnicu "Biokovka" stigli su štićenici splitskog Doma za starije i nemoćne koji je ranije pogođen korona virusom
Vidi originalni članak

Troje štićenika Doma za starije i nemoćne u Makarskoj pozitivno je na koronavirus. Ranije su se žalili na temperaturu. Šira javnost je znala da se testovi provode, jer je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji tako najavio Stožer civilne zaštite. Potvrdu o broju zaraženih dobili smo od Dražena Nemčića, načelnika makarskog stožera civilne zaštite:

SVI SU DALI BRIS Započela evakuacija štićenika splitskog Doma u Makarsku

- Istina je, jutros su stigli nalazi, imamo troje zaraženih. Ravnateljica Doma obavila je sve potrebne mjere, epidemiolog je kontaktiran tako da on sada nastupa. Zaraženi su već od prije bili u svojim sobama, imamo mi u Domu dovoljno mjesta tako da su bili u izolaciji od ranije kad su se pojavili prvi simptomi naznake neke bolesti. Jedino su medicinske sestre išle između tih soba - dodaje Nemčić.

Kako je zaraza ušla još se ne zna. Čeka se izvješće epidemiologa, a drugi štićenici doma za sada nemaju simptome.
Istovremeno, u par kilometra od doma udaljenu makarsku specijalnu bolnicu "Biokovka" od jučer pristižu štićenici splitskog Doma za starije i nemoćne koji je ranije pogođen koronavirusom. Došli su i njihovi nalazi.

- Od 54 testirana korisnika splitskog Doma, negativne rezultate na testu dobila su 52 korisnika, a za dva testa javljena je tehnička pogreška, tako da su oni ponovljeni, očekuju se ili popodne ili sutra - kaže Nemčić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Science of the Lambs 13.04.2020.

    Dom strave?

  • zeljkopž 13.04.2020.

    Eto kako se taje imena i stranačka pripadnost upravitelja tih domova, dok se onog iz splita razvlači od nemila do nedraga.

  • marija889 13.04.2020.

    Najvise se bojim u ovoj kaoticnoj situaciji kako zdravstvo funkcionira prema tkz. obicnim bolesnicima ..zuc ,bubrzi ,lomovi..jel mogu doc nared??Jel hitna izlazi??Primaju li u bolnice???

Komentiraj...
Vidi sve komentare