To je to što me zanima!

Tri strane tvrtke žele kupiti Ledo, Podravka ispala iz igre

Fortenova prodaje Ledo i ostale tvrtke koje se bave smrznutim proizvodima, iako se očekivalo da će ih kupiti Podravka, u igri su ostali Amerikanci, Česi i Norvežani
Vidi originalni članak

Iz Uprave Fortenova grupe prije nešto više od mjeseca dana potvrdili su da su za Ledo i ostale sastavnice poslovne grupe zamrznute hrane primili niz neobvezujućih ponuda investitora, javlja Poslovni dnevnik. Najavili su da će ih relativno brzo analizirati i donijeti odluku o užem izboru investitora tijekom listopada. Prema neslužbenim informacijama, izabrana su tri kandidata s kojima se ide u daljnje razgovore i pregovore.

Na prodaju su Ledo plus, bosanskohercegovački Ledo Čitluk i srbijanski Frikom, kao i još nekoliko manjih povezanih društava. U užem krugu natječu se američki Nomad Foods, norveška Orkla i češki private equity fond Emma Capital koji je u Hrvatskoj  povezan sa kladionicama Super Sport.

Podravka ispala iz igre

Iako se očekivalo da će 'frozen' paket kupiti Podravka, nije ušla u uži krug izbora zbog prevelike razlike između očekivanja Fortenove i Podravkinih procjena vrijednosti transakcije. Upućeni izvori tvrde da je brojka između 600 i 450 milijuna eura ipak bila prevelika za Podravku, a tri preostala investitora mogu ponuditi i više od traženog iznosa. U svakom slučaju, tko god da kupi ovaj 'frozen' paket, ući će na tržište od 20-ak milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • HVAC 30.10.2020.

    Ko je tu lud. Platiti 600 mil. eura da bi godišnje zaradio 3 mil. = povrat investicije 200 god....

  • jo2hn8ny 30.10.2020.

    Ovo je nečuveno !!

  • finikomentator samo na fino 30.10.2020.

    Pa tak ste mogli staviti bilo koga sa ceste da upravlja.oduzeli pa sad prodajete.nemozes vjerovati kakva nam je drzava

Komentiraj...
Vidi sve komentare