To je to što me zanima!

Trogiru 2,5 milijuna kuna za unaprjeđenje vrtićke usluge

To je jedna od najvažnijih pronatalitetnih politika te i dalje planiramo koristiti sva dostupna vanjska sredstva financiranja, rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić
Vidi originalni članak

Trogiru je odobreno 2,5 milijuna kuna nepovratnog novca iz europskih fondova za unaprjeđenje vrtićke usluge u tom gradu, priopćeno je u srijedu iz trogirske gradske uprave.

Kako je navedeno, u sklopu tog projekta organizirat će se produženi boravak u šest vrtićkih skupina za 90-ak djece, zaposlit će se devet novih odgojiteljica i šest pomoćnica za rad u produženom boravku. Bit će angažirani i stručnjaci za rad u posebnim programima - logoped, edukacijski rehabilitator i kineziolog za sportski program.

KAZNENO SU GA PRIJAVILI Pao 22-godišnji diler u Trogiru: Policija mu u kući našla gotovo 900 grama marihuane i hašiša

Osim sportskog programa, razvit će se informatički i ekološki program te program ranog učenja stranog jezika. Dodatno, u produljenom boravku kreirat će se i poseban program zdrave ishrane za koji će se educirati novozaposlena kuharica i izraditi priručnik za djecu i roditelje, priopćili su iz gradske uprave.

UMJETNOST NA DJELU Marija iz Trogira radi maske i vrhunske transformacije: 'Za neke treba više od mjesec dana'

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić je izjavio kako je s tih 2,5 milijuna kuna taj grad u posljednjih pet godina za vrtiće osigurao više od 20 milijuna kuna. "To je jedna od najvažnijih pronatalitetnih politika te i dalje planiramo koristiti sva dostupna vanjska sredstva financiranja", rekao je Bilić.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare