To je to što me zanima!

Trojac švercao milijune cigareta, ali mogu se braniti sa slobode

Trojica osumnjičenika su cigarete skladištili u Jastrebarskom, a vrijednost trošarine za oduzete cigarete iznosi 4,8 milijuna kuna, navodi Državno odvjetništvo
Vidi originalni članak

Trojica osumnjičena za preprodaju 4,2 milijuna ilegalnih cigareta mogu se odlukom velikogoričkog suda braniti sa slobode, uz obvezu javljanja policiji, a jedan od njih neće smjeti ni napuštati boravište.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je u ponedjeljak mjeru opreza obveznog javljanja nadležnom tijelu 54-godišnjaku, 67-godišnjaku i 54-godišnjaku koji se sumnjiče za preprodaju 4,2 milijuna ilegalnih cigareta.

Trećeosumnjičenom 54-godišnjaku zabranjeno je i napuštanja boravišta, izvijestilo je Državno odvjetništvo koje će se na tu odluku žaliti. Za svu trojicu tužiteljstvo traži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a protiv trećeosumnjičenika i zbog opasnosti od bijega.

Trojac se sumnjiči da je od početka 2021. pa do 11. ožujka u Jastrebarskom od nepoznate osobe kupio nešto više od 4,2 milijuna raznih vrsta cigareta bez zaštitnih markica Ministarstva financija radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu.

Trojica osumnjičenika su cigarete skladištili u Jastrebarskom, a vrijednost trošarine za oduzete cigarete iznosi 4,8 milijuna kuna, dodalo je Državno odvjetništvo.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 23

  • amun6 16.03.2021.

    kakva šteta.

  • crazy mind 15.03.2021.

    jednom tam jos za ratnih vremena jedna policijska patrola koja je obilazila dio granice prema Sloveniji dobila je precizan raspored od kada do kada se trebaju zadrzavati uz koj malogranicni prelaz. medutim kak je bila noc decke je savladal san 😁. probudila ih je buka nailazeceg slepera koji su dvojica "navodila" da uspije preci preko drvenog mostica (bez ograda) preko potoka. decki iznenadeni skocili i "uhapsili" kamion i posadu. ispalo je da je sleper bil pun cigareta koje su svercane iz slovenije. za nagradu obadvojica su kaznjena zbog toga sto nisu postovali PRECIZNE upute o tome kada NE SMIJU biti uz taj prelaz. pa onda nek netko veli da hadezej pravna drzava ne funkcionira. treba najostrije sankcionirati svaki pokusaj ogranicavanja poduzetnistva koje hrani ne samo "poduzetnike" nego i njihove jatake u "institucijama" 😁🤦‍♂️

  • POTPEC 15.03.2021.

    Da je policija i sudstvo tako brzo u rješavanju kriminala i lopovluka u državi od poznatih drugova kako iz vlasti i partije HDZ kao i njihovih poltrona, vrlo brzo bi država procvala. Ovako samohvala i idemo jovo nanovo.  Kažnjavaj građane, a velike ne diraj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare