To je to što me zanima!

Trudnica helikopterom hitno prebačena iz Sarajeva u Zagreb

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc. dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu...
Vidi originalni članak

Trudnica u 21. tjednu trudnoće iz Sarajeva, koja je oboljela od teškog respiratornog distres sindroma, jučer je hitno prebačena helikopterom u zagrebačku bolnicu.

U Zagreb je iz sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" prebačena radi neophodnog tretmana na ECMO uređaju. 

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je osigurao plaćanje, priopćeno je iz ove ustanove. 

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc. dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo, na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao", kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

"Moja posebna zahvalnost ide našim zaposlenicima prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehničarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, pulmologinji Aidi Mujaković, anesteziolozima Ivanu Keseru i Denisu Imamoviću, anesteziolozima Edinu i Nedimu, koji su uradili sve da se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizira ovaj veliki ljudski čin", dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 16.10.2021.

    Sada ce Hrvatski gradani placati ljecenje tudih drzavljana,cudo da je Izetbegovic nije prebacio u Tursku,a pricamo kako je nase zdravstvo u kolapsu,eto razloga,pogledajte samo koliko Era iz Mostara se lijeci u Splitu na nas racun

  • Adrijana 13 16.10.2021.

    Bravo za sve, Bože pomozi..

  • vinja 16.10.2021.

    Neka se gospođa brzo oporavi, biti će to najveća sreća i hvala svima koji su sudjelovali u ovoj humanoj gesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare