To je to što me zanima!

Trudnica umrla od svinjske gripe, uspjeli spasiti bebu

Niški liječnici su porodili ženu koja je bila zaražena svinjskom gripom te preminula. Beba je spašena carskim rezom i prebačena u beogradsku bolnicu
Vidi originalni članak

Liječnici u Nišu porodili su u noći na subotu ženu (34) oboljelu od svinjske gripe kako bi spasili život njene bebe. Majka je umrla neposredno nakon poroda u sedmom mjesecu trudnoće, te nije uspjela vidjeti djevojčicu. Beba je teška samo 1.650 grama, ali je u dobrom stanju. Prebacili je u Centar za prijevremeno rođenu djecu u Beogradu. Direktor Klinike za ginekologiju, Zvonko Pop Trajković, kaže da su se liječnici našli pred jednim od najtežih profesionalnih izazova jer je trebalo spašavati život bebe riskirajući majčin život, piše Press. Liječnici su brzo reagirali jer se ženino stanje u petak brzo pogoršalo, a od rodbine su tražili suglasnost za operaciju. Iz Klinike poručuju kako im je jao žao za smrt majke, ali im je drago da su bar jedan život uspjeli spasiti. Direktor klinike ističe kako je majka i prije nego što je oboljela od svinjske gripe imala zdravstvenih problema. U Nišu je ovo osmi smrtni slučaj zbog svinjske gripe.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kontesa nera_1 06.12.2009.

    ovo je toliko tuzno,nije jadna zena ni slutila da nikad nece ugledati svoju curicu,zelim joj da pociva u miru a maloj curici svu srecu.

  • trocaderro 06.12.2009.

    h1n1 je izmisljotina

  • Pichlyk 06.12.2009.

    pa opet nije umrla od svinjske gripe, već od neke kronične bolesti. Gripa je uzrok pogoršanja ranije bolesti, ali ne i smrti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare