To je to što me zanima!

Trudnice i rodilje u papučama su napustile Petrovu i izašle na hladnoću: Prizori su obišli svijet

Trudnice i rodilje iz Petrove izjurile iz bolnice tog hladnog jutra u spavaćicama i ogrtačima, bez čarapa i s laganim šlapama na nogama...
Vidi originalni članak

Zagreb su prije točno četiri godine pogodili razorni potresi. Grad je bio prazan i tih, a onda se u 6.24 prolomio glasan prasak i sve se počelo tresti.  Prvo je treslo  5,5 po Richteru, a onda u 7.01 još jedno podrhtavanje od 5,0 po Richteru. Među  brojnim građevinama koje su tad stradale bila je i Petrova bolnica. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trudnice i rodilje iz Petrove izjurile iz bolnice tog hladnog jutra, uglavnom u spavaćicama i ogrtačima, bez čarapa i s laganim šlapama na nogama. 

Bilo je hladno, padao je snijeg...  Dirljive fotografije snimljene ispred bolnice obišle su svijet...

Temperatura je bila tek nešto iznad nule.Novopečene mame s tek rođenim bebama u rukama stajale su na hladnoći, kao i žene koje su bile u trudovima.  Svi su morali napustiti bolničku zgradu. Sva nedonoščad iz jedinice intenzivnog liječenja sigurno je smještena u KB Dubravu. 

U roku od sat vremena ispred bolnice našlo se stotine navijača Dinama. Iz svih zagrebačkih kvartova, od Dubrave do Jaruna. Svjesno su stavili glavu na kocku jer im nije bilo svejedno što će i kako će u tim trenucima reagirati oni najnemoćniji i najslabiji. 

Navijači Dinama, pohitali su u pomoć noseći deke i osobne stvari preplašenih žena, koje su toplinu kreveta morale zamijeniti parkiralištem ispred bolnice.

Medicinske sestre donosile su nam deke da se ogrnemo i navlačile su nam čarape na noge, ispričale su nam. 

Nakon strašnog potresa tog jutra, na svijet došle dvije bebe u Petrovoj

Idi na 24sata

Komentari 4

  • TVP 22.03.2024.

    Sve tužne događaje nastojim što prije zaboraviti.

  • Vojnik HDZ 22.03.2024.

    sve je to posljedica otetoga 45te. ekipa koja je to naselila nije marila za odrzavanje, a njihovi nasljednici koji zive u otetom isto ne brinu i zato se raspada. zasticeni stanari su zlo

  • Mirimis 22.03.2024.

    Istina snisla,nikad zaboraviti,Capaku bacati petarde na grob,AP i ekipi

Komentiraj...
Vidi sve komentare