To je to što me zanima!

Trump: Demokrati rade najveću zlouporabu vlasti u povijesti

Demokrati su zatražili od Bijele kuće i šefa američke diplomacije Mikea Pompea pojedinosti o komunikaciji koju su vodili američki predsjednik i njegov ruski kolega Vladimir Putin
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump optužio je demokrate u utorak, dan nakon što su protiv njega pokrenuli niz parlamentarnih istraga, da čine "najveću zlouporabu vlasti u povijesti" Sjedinjenih Država.

"Demokrati opstruiraju pravosuđe. Pokrenuli su očajnički križarski rat u potrazi za zločinom, no pravi zločin upravo je to što čine demokrati, odnosno što su učinili", napisao je na Twitteru Trump uz poruku velikim tiskanim slovnima: "PREDSJEDNIK JE ZLOSTAVLJAN".

TRAŽE DOKUMENTE Trump: Istraga demokrata je podvala, ali ću surađivati

Demokrati koji od izbora u studenome imaju većinu u Zastupničkom domu, u ponedjeljak su istragu protiv predsjednika Trupa ubacili u višu brzinu pokretanjem, odnosno proširenjem nekoliko parlamentarnih istraga. One idu u tri pravca: navodni dosluh Trumpove izborne kampanje i Rusije u vrijeme predsjedničkih izbora 2016., plaćanje za šutnju ženama s kojima je Trump navodno imao aferu, te konačno istraga o poslovanju obitelji Trump. 

Demokrati su zatražili od Bijele kuće i šefa američke diplomacije Mikea Pompea pojedinosti o komunikaciji koju su vodili američki predsjednik i njegov ruski kolega Vladimir Putin. 

Pozvali su 81 osobu i organizaciju, a među njima su Trumpovi sinovi Eric i Donald Jr, kao i njegov zet Jared Kushner, da im dostave dokumente potrebne za istragu.

"PONEKAD TREBA OTIĆI" Trump: Cohenovo saslušanje je razlog lošeg susreta s Kimom

Trump je cijelu istragu nazvao podvalom, ali obećao je da će surađivati.

"Demokrati zlostavljaju predsjednika kako bi skrenuli pozornost s njihova radikalnog programa", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

"Više ih zanimaju patetične političke igre i želja da zadovolje radikalnu ljevičarsku bazu nego činjenica da pruže konkretne rezultate našim građanima. Demokrati ne teže istini, okomili su se na predsjednika", rekla je Sanders. 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Blokirani Batina 05.03.2019.

    3 godine traze i nista nisu nasli i sada kad se blize izbori i jasno im je da nista nece naci i Trump ce opet osvojiti mandat idu na sve ili nista. Sve ce procesljati da ne bi negdje nasli da nije mozda negdje prije 35 godina 2 dolara zaboravio prijaviti za porez :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare