To je to što me zanima!

Trump je ukinuo Obamacare, najveću zdravstvenu reformu

Donald Trump potpisao je u petak, čim je ušao u Bijelu kuću, ukaz protiv zakona o zdravstvenom osiguranju Obamacare koji je obećao ukinuti tijekom svoje kampanje...
Vidi originalni članak

Obamacare je inače najupečatljivija reforma donesena tijekom mandata bivšeg predsjednika Baracka Obame, a kamere su pozvane u Ovalni ured kako bi prisustvovale Trumpovu potpisivanju tog dokumenta.

Tim se zakonom iz 2010., omraženim među konzervativcima zbog njegovih troškova i administrativne složenosti, željelo pomoći širem stanovništvu Amerike da ima zdravstveno osiguranje.

Zakon se ne može ukinuti jednim potpisom već o tome mora još glasovati i Kongres. Međutim, u njemu većinu čine republikanci.

Nedavno je potpredsjednik Mike Pence najavio da će ukidanje zakona o zdravstvenoj skrbi biti prvi prioritet Donalda Trumpa.

Trump i njegovi republikanci koji sada kontroliraju oba doma Kongresa mogli bi izazvati kaos na tržištu zdravstva ukidanjem Zakona o dostupnom zdravstvenom osiguranju, zvanog Obamacare za koji Trump kaže da "ne funkcionira, a nije ni dostupan", dok je dosadašnja administracija tvrdila da je njime zdravstveno osiguranje prošireno na 20 milijuna Amerikanaca koji ga nisu imali.

Zasad nije jasno koja će biti alternativa tom zakonu. Republikanci kažu da imaju "puno ideja" o tome kako zamijeniti postojeći zakon.

Idi na 24sata

Komentari 286

  • dkmjnn 23.01.2017.

    Trump samo na glas govori ono što si većina nas misli kad su u pitanju izbjeglice, socijala, homići...... A licemjeri se, tobože iščuđavaju i osuđuju. Glupost. Konačno netko normalan u toj Americi. I još nešto, ako njegovoj supruzi i ženama oko njega ne smeta njegov seksistički stav o ženama, pa zašto bih se ja onda time opterećivala.

  • čarli367 22.01.2017.

    Nedo nam bog takvu zdravstvenu zaštitu kakvu imaju Amerikanci već bi pola Hrvata poumiralo, i tko bi radio za tajkune tipa Todorić,

  • čarli367 22.01.2017.

    Jedino dobro što je O Banana napravio za Američku sirotinju uvođenje zdravstvenog osiguranja to sad ovaj Trump ukida, nadam se da će se i naša hdz vlast ugledati na ovakvu Ameriku i napraviti isto, jer zašto bi se sirotinja badava ljećila u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare