To je to što me zanima!

'Trump je pričao s Erdoganom, zatražio trenutni mir u Siriji'

Američki ministar financija Steven Mnuchin, koji se pridružio Penceu, rekao je da Ministarstvo financija poduzima gospodarske mjere protiv turskih ministarstava i visokih dužnosnika turske vlade
Vidi originalni članak

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je u ponedjeljak da je predsjednik Donald Trump razgovarao s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom i zatražio trenutno primirje u Siriji.

- Sjedinjene Države nisu dale zeleno svjetlo Turskoj da napadne Siriju - rekao je Pence novinarima ispred Bijele kuće.

Američki ministar financija Steven Mnuchin, koji se pridružio Penceu, rekao je da Ministarstvo financija poduzima gospodarske mjere protiv turskih ministarstava i visokih dužnosnika turske vlade, kao odgovor na turske vojne operacije u Siriji.

Turska je prošlog tjedna pokrenula ofenzivu na sjeveroistoku Sirije na YPG, kurdsku skupinu koju podržavaju zapadne zemlje zbog njezine uloge u borbi protiv džihadista Islamske države (IS).

NAJAVIO SANKCIJE Trump oštro: Spreman sam uništiti tursku ekonomiju

Do ofenzive je nakon što je američki predsjednik Donald Trump odlučio povući vojne snage iz dvije ispostave na sjeveru Sirije gdje su ame

Idi na 24sata

Komentari 18

  • arwin 15.10.2019.

    Hi, hi ,hi, ....nisu dali zeleno svjetlo? Pa bilo koja država na svijetu koja drži do sebe od njih ne traži više nikakvo svjetlo. Nakon što su iz gotovo svih geopolitičkih sukoba zadnjih pet-šest godina izašli osramoćeni i/ili podvijena repa stvarno mi nije jasno temeljem čega očekuju strahopoštovanje? Možda zbog toga što su najdužnija zemlja Svijeta? Ili zbog toga što su napali Irak bez razloga temeljem izmišljenih obavjesti "sveznajuće" CIE. Ili zbog toga što što sudski proganjaju ljude koji razotkrivaju njihove laži?

  • Nisam 15.10.2019.

    Nisu službeno dali zeleno svjetlo ali su jako dobro znali šta će se dogoditi jednom kada se maknu. Ni ja bijesnom psu ne bi dao zeleno svjetlo da napada ljude oko sebe, ali jednom kada mu otvorim vrata boxa znam šta će se dogoditi. A i ti Kurdi, koliko puta ih još trebaju nategnuti da shvate kome ne treba vjerovati?

  • stylo86 15.10.2019.

    Nema priče, odma jedan XL paket sankcija turčinima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare