To je to što me zanima!

Trump Madurovim vojnicima: 'Nećete se imati kamo skloniti'

U pratnji supruge Melanije koju su venezuelski izbjeglice dočekali snažnim pljeskom, nazvao je socijalističkog predsjednika Madura, kojeg Washington više ne želi na vlasti, "kubanskom marionetom"
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je u ponedjeljak venezuelske vojne zapovjednike da izlažu opasnosti svoju budućnost i živote ako se ne priključe oporbenom čelniku i samoproglašenom predsjedniku Juanu Guaidou.

"Oči cijelog svijeta danas su uprte u vas", upozorio je Trump, u govoru koji je održao u Miamiju pred venezuelskom zajednicom Floride. Pozvao je venezuelske časnike koji su i dalje lojalni predsjedniku Nicolasu Maduru da dopuste ulazak humanitarne pomoći u zemlju.

'OSTATAK SVIJETA MORA UČINITI VIŠE' Mike Pence pozvao je cijelu EU da prizna Guaidoa u Venezueli

"Možete birati hoćete li prihvatiti velikodušnu ponudu predsjednika Guaidoa i živjeti u miru među vašima (...) Ako ne, možete se odlučiti i na drugi put: nastaviti podupirati Madura. U tom slučaju, nećete se imati kamo skloniti, neće biti izlaza. Sve ćete izgubiti", upozorio je američki predsjednik.

Čelnik Bijele kuće je u pratnji supruge Melanije koju su venezuelski izbjeglice dočekali snažnim pljeskom, nazvao socijalističkog predsjednika Madura, kojeg Washington više ne želi na vlasti, "kubanskom marionetom". U oštrom govoru protiv "socijalizma" Trump je ocijenio da su "odbrojani dani komunizmu u Venezueli, ali i u Nikaragvi i na Kubi".

'POSTOJE RAZNE OPCIJE' Trump potvrdio: Razmatram sve opcije u vezi Venezuele

Američke vlasti znaju gdje su "milijarde dolara koje je ukrala" šačica pripadnika režima na vlasti u Caracasu, dodao je.

Rekavši da prednost daje "mirnoj predaji vlasti", Trump je opetovao da su "sve mogućnosti" na stolu što se tiče te zemlje koju potresa teška gospodarska kriza što je pokrenula egzodus više od 2,3 milijuna stanovnika, pokazuju UN-ovi podatci.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 19.02.2019.

    Ovo je sada već otvorena besramna neofašistička politika SAD-a na planeti. Trebalo bi se ozbiljno zapitati imamo li to ponovo uskrslu politiku nekadašnje neo nacističke njemačke i Hitlera samo ovog puta se to realizira preko SAD-a.

  • stari mudrac 19.02.2019.

    ne sekiram se ja za venecuelance (sam dobro pošlihtal?), oni imaju naftu kojom si mogu osigurati donekle stabilno društvo. naravno, kad će im trebati, kupiti će si mir. ali što ćemo mi ako nam trump poruči da nije nećim zadovoljan? što ćemo mu dati? što još imamo? niti nam je kućica čemu, niti imamo bodlje!

  • Zmar116 19.02.2019.

    Ameri ,kroz NATO savez, diktiraju Europi kako će se ponašati..Tu je pitanje Venezuele,pitanje rusko-njemačke plinske,pitanje ISIL-ovih boraca.itd itd....U Europi nema sloge i zajedništva da se Amerima suprostave i imaju svoju neovisnu vanjsku politiku..Hrvatska u vojnom smislu ovisi o Amerima(Kolinda,Šundov,Krstičević),dok u gospodarskom smislu ovisi o Europi(Plenki,Jandroković,Peičinović)..Kako se situacija između Amera i Europe vremenom bude zaoštravala,tako i odnosi među vladajučima u Hrvatskoj(američkom i europskom strujom) vremenom više ne budu tako sjajni i bajni... ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare