To je to što me zanima!

Trump napao Bidena zbog Ukrajine i potaknuo podjelu

Kritizirajući "slabost, nestručnost i glupost" Bidenove administracije u vezi s Ukrajinom, bivši predsjednik Trump ozbiljno je narušio staro pravilo da američke stranačke svađe prestaju u slučaju sukoba izvan zemlje
Vidi originalni članak

Tek nekoliko minuta nakon objave ruskog predsjednika Vladimira Putina o "vojnoj operaciji" u Ukrajini i prvih eksplozija u Kijevu, bivši stanar Bijele kuće, stvarni vođa republikanske stranke, krenuo je u verbalni napad.

Ruski predsjednik je "iskoristio slabost, nestručnost i glupost ove administracije i kao Amerikanca to me ljuti i žalosti", rekao je milijarder na omiljenoj mreži konzervativaca Fox Newsu.

U DESNIČARSKOJ EMISIJI Trump o Putinovom priznanju separatističkih regija i slanju vojske: Pa to je genijalno!

Trump koji je prije nekoliko dana "genijalnom" ocijenio strategiju Vladimira Putina u Ukrajini, još je jednom rekao da se ništa od toga ne bi dogodilo da je on još na vlasti.

"Sve se to događa zbog izborne krađe", ocijenio je, opetujući već poznate i neutemeljene optužbe o nepravilnostima na predsjedničkim izborima 2020. u koje milijuni Amerikanaca još vjeruju.

ODNIO IH NA FLORIDU Trump otišao iz Bijele kuće i usput sa sobom ponio pisma Kim Jong-una i Baracka Obame

U četvrtak dopodne zamjenik glasnogovornika Bijele kuće odgovorio je bez uvijanja: "Dvije odvratne i strašljive svinje koje mrze ono što Amerika jest i čiji je svaki postupak motiviran vlastitom slabošću i nesigurnošću, zabadaju njuške i slave gubitak nedužnih života", oštrim riječima je Andrew Bates kritizirao Donalda Trumpa i Vladimira Putina na Twitteru.

Stajalište Donalda Trumpa nipošto ne odražava stajalište republikanskog vodstva u Kongresu. Republikanski zastupnici, jednodušni u osudi ruske invazije, pozivaju Bidena na krajnje snažnu reakciju i podupiru predsjednikove odluke, barem u nekim pitanjima.

PRIKUPLJA NOVAC ZA KAMPANJU Trump poziva svoje pristaše na večeru za čak 250.000 dolara

Republikanski senator Lindsey Graham predložio je da se zaplijene "luksuzni apartmani, umjetnine i jahte" ruskog predsjednika i "njegovih pomoćnika".

I bivši predsjednik George W. Bush, nerijetko kritičan prema Donaldu Trumpu, pozvao je "američki narod i vladu da budu solidarni s Ukrajinom".

 

POGLEDAJTE EMISIJU 24SATA O INVAZIJI UKRAJINE:

Idi na 24sata

Komentari 9

  • MeNiego21 06.03.2022.

    Trump nam daje do znanja da je njegova drzava kriva za rat u EU.

  • Kaj je to korona? 24.02.2022.

    Putin je napao ukrainu za vrijeme Obame i Bajdena i sada za vrijeme Bajdena i Kamale. Kada je bio Trump držao je na uzici Kinu sa porezima i Rusiju + arape tako što je povećao proizvodnju energenta u USA čak su bili i neovisni dokle senilac to nije prekinuto... 🥱

  • Kokolina12 24.02.2022.

    Trump je ovde visak pametuje bez potrebe , boli ga dupe za nevine zrtve koje ginu. Isti je ko I Putin, koji misli da se sve moze ratom, umjesto dijalogom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare