To je to što me zanima!

Trump samo o bitnim stvarima: 'Ja bih imao bolje mjesto od Bidena na sprovodu kraljice'

Kraljičinom sprovodu koji je jučer održan u Londonu prisustvovali su brojni svjetski čelnici, među kojima je bio i Joe Biden, kao i prva dama Jill Biden
Vidi originalni članak

Zbog sprovoda kraljice Elizabete II. u ponedjeljak je sve u Londonu stalo, a cijelu ceremoniju  gledalo je milijarde ljudi diljem svijeta. U glavni grad pristigli su brojni svjetski čelnici, uključujući i američkog predsjednika Joe-a Bidena. Njega je bivši predsjednik Donald Trup optužio da je uništio ugled zemlje na međunarodnoj sceni te izjavio kako bi on zasigurno imao puno bolje mjesto na sprovodu od sadašnjeg predsjednika, prenosi Newsweek.

KRALJEVSKI POSJET Kralj Charles je 2016. bio u Hrvatskoj: 'Nije imao emocija, kod njega sve ide kao po traci'

Trump nije bio pozvan na sprovod koji je u ponedjeljak održan u londonskoj Westminsterskoj opatiji. Biden i prva dama Jill Biden stigli su na sprovod nešto kasnije od očekivanog zbog prometa na putu do mjesta održavanja. Stigli su u teško oklopnom vozilu poznatom kao 'Zvijer'. Većini svjetskih čelnika zabranjeno je korištenje privatnih vozila te su umjesto toga na sprovod morali ići autobusom, dok je za američkog predsjednika i prvu damu napravljena iznimka.

Predsjednik i prva dama stigli su na sprovod otprilike 12 minuta nakon što su ostali strani dostojanstvenici sjeli i kao rezultat toga dobili su mjesta u 14. redu, prema časopisu Time. Bideni su sjedili pokraj predsjednika Švicarske te između predsjednika Poljske i premijera Češke.

PAUL WHYBREW 'Čuvar kraljičinih tajni' hodao je pri samom vrhu pogrebne procesije kraljice Elizabete II.

Međutim, Trump je inzistirao da je Bidenovo mjesto na sprovodu rezultat toga što Ujedinjeno Kraljevstvo ima manje 'poštovanja' prema SAD-u zbog Bidenovog  predsjedništva. Dok je u ponedjeljak davao svoje prve javne komentare o sprovodu u objavi za Truth Social, bivši je predsjednik ustvrdio da, da je on umjesto Bidena bio na sprovodu, nikada ne bi sjedio 'tamo straga'. Dodao je i da je Biden stavljen uz bok čelnicima zemalja Trećeg svijeta.

- Ovo je ono što se dogodilo Americi u samo dvije kratke godine- napisao je Trump uz fotografiju Bidena kako sjedi.

PONI EMMA VIDEO Kraljičin omiljeni poni gledao pogrebnu povorku: 'Emma se pokušala nakloniti'

- Bez poštovanja! Međutim, dobar trenutak za našeg predsjednika da upozna vođe određenih zemalja Trećeg svijeta. Da sam ja predsjednik, ne bi me posjeli tamo - i naša bi zemlja bila mnogo drugačija nego što je sada!

- U nekretninama, kao i u politici i u životu, lokacija je sve!- dodao je u kasnijoj objavi.

Povlašteni tretman

Viralni video koji je pregledan više od 3 milijuna puta naglašava povlašteni tretman koji su Bideni imali time što im je dopušteno putovati na događaj privatnim vozilom, bez obzira na to što nisu imali 'najbolja' mjesta na sprovodu. 

Iako Trump nije bio pozvan na sprovod u ponedjeljak, bio je pozvan na zasebnu komemoraciju u Washingtonu, D.C., u srijedu, zajedno s bivšim predsjednicima Barackom Obamom, Georgeom W. Bushom, Billom Clintonom i Jimmyjem Carterom. Nitko od bivših predsjednika do ponedjeljka navečer nije potvrdio dolazak.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Goranović 20.09.2022.

    Trump dump!

  • salaso 20.09.2022.

    tebi treba mjesto u ludari....

  • 20.09.2022.

    Čudno kako kraljevski dvor nije pozvao na oproštaj našu PLAVUŠU. Plavuša bi se bolje od Trumpa snašla, došla bi puzajući kao zmija tik do kraljičine obitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare