To je to što me zanima!

Trump želi da se vojska što prije iz Sirije vrati u domovinu

Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost, poručili su iz Bijele kuće
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji dulje vremena.

"Američka misija nije se promijenila - predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće", rekla je Sarah Sanders u priopćenju.

"Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i financijski kako bi se regija učinila sigurnom", rekla je.

Macron je u nedjelju rekao da je uvjerio američkog kolegu Trumpa koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži. 

U telefonskom razgovoru uoči zajedničkog američkog, francuskog i britanskog napada na sirijske vojne ciljeve u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da se ne povlači iz Sirije.

"Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • metrix 18.04.2018.

    Pa vidis ima onih koji vjeruju u sve to .Da nije tako nebi bilo ni ovih ratnih zlocinaca. Naravno oni su medostizni za medjunarodni sud jer ga ne priznaju .Naravno oni su nedostizni za UN jer ga jedino priznaju kad igra njihove karte.I naravno fabrika lazi radi punom parom uz potporu " nezvisnih medija " multimilonera zapada. Sta oni zele da se Arapi medjusobno poubijaju da bi bili lak zalogaj za podjelu plijena. A ako im to ne uspije dodju braca sa zapada da im pomognu sirenjem anarhije. I ono malo zemlja koje su ostale koliko toliko nezavisne ruse jednu po jednu ali kako uz pomoc terora koga oni navodno unistavaju.

  • uskočica 16.04.2018.

    ovde židovi kolo vode i upravljaju sa macronom uz masonsku pomoć...

  • Usora1 16.04.2018.

    koja vojska? par stotina instruktora koji su obucavali "umjerenu" sirijsku opoziciju koja se nakon obuke po pravilu pretvara u elitne isil-postrojbe. kurde ste ostavili na cjedilu, uvlacite te se u gu... erdoganu koji dobro balansira izmedju vas i rusa a slijedi samo svoje interese....

Komentiraj...
Vidi sve komentare