To je to što me zanima!

Trumpu se ne piše dobro: Protiv njega lobiraju i republikanci

Lobiranje, tvrdi CNN, nije koordinirano, ali odražava širu bitku unutar Republikanske stranke između onih koji su vjerni Trumpu i onih koji žele osigurati da se više nikad ne može kandidirati za predsjednika
Vidi originalni članak

Suđenje za opoziv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog njegove uloge u upadu u zgradu Kongresa počinje u Senatu idući tjedan, a deseci republikanaca su već počeli lobirati protiv Trumpa, piše CNN.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lobiranje, tvrdi CNN, nije koordinirano, ali odražava širu bitku unutar Republikanske stranke između onih koji su vjerni Trumpu i onih koji žele osigurati da se više nikad ne može kandidirati za predsjednika. 

- Trump je stvorio kult ličnosti koji je teško razbiti. Upravo odluka Senata da ga osudi bi mogla razbiti to i tako osloboditi Republikansku stranku Trumpovih okova. 

NE ŽELE ODUGOVLAČITI Opoziv Trumpa: Već sljedeći tjedan počinje suđenje u Senatu

Sve je krenulo zbog, kako piše američki CNN, da republikanski vođa u Senatu Mitch McConnell, podržava inicijativu Demokrata da osude Trumpa. 

Zastupnički dom je prošli tjedan optužio Trumpa za poticanje nemira u Kongresu, otvarajući put suđenju u Senatu. Bude li osuđen, Trump se ne bi mogao kandidirati na budućim predsjedničkim izborima.

Vođa demokrata u Senatu Chuck Schumer izjavio je u petak da će Zastupnički dom predati optužnicu u ponedjeljak. Ako demokrati, koji ovaj tjedan preuzimaju kontrolu nad Senatom, ne promijene pravila, suđenje Trumpu počet će u utorak. 

'NE JE*E ŽIVU SILU!' Samo ti maši, odo ja: Melania je jednim potezom postala hit

Zastupnički dom će predati optužnicu Senatu u ponedjeljak i pokrenuti postupak suđenja u gornjem domu parlamenta sa 100 članova. Za osudu u Senatu kojim dominiraju republikanci potrebne su dvije trećine senatora, što znači da najmanje 17 republikanaca u domu od 100 članova mora Trumpa proglasiti krivim.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 25.01.2021.

    I oni imaju Pupovaca i Taritaša.

  • 23.01.2021.

    Jer su republikanci isto cvijeće. Pa i buševi su bili republikanci

  • EpsilonCentauri 23.01.2021.

    Čovjek bi pomislio da lik koji se, kako neki tvrde "Bori protiv deepsteta" nakraju pomiluje Julian Assangea i Edwarda Snowdena koji su samo takve udarce nanijeli deep state-u, kad ono lik pomiluje pajdaše multimilijunaše i ratne zločince

Komentiraj...
Vidi sve komentare