To je to što me zanima!

Tsipras složio vladu, financije preuzima kritičar mjera EU-a

Tsiprasov zamjenik je Yiannis Dragasakis, 68-godišnji ekonomist koji jedini iz vrha stranke Syrize ima iskustva u vlasti. Ministar obrane je desničar Panos Kammenos
Vidi originalni članak

Novi grčki premijer Alexis Tsipras objavio je sastav nove vlade. Gotovo je prepolovio broj ministarstava sa 19 na 10, a novi ministar financija zadužene Grčke je Yanis Varoufakis, žestoki kritičar mjera štednje koje su nametnute Grčkoj. 

Tsiprasov zamjenik bit će Yiannis Dragasakis, 68-godišnji ekonomist koji jedini iz vrha stranke Syrize ima iskustva u vlasti. Ministar obrane je desničar Panos Kammenos, piše BBC 

U novoj vladi četiri su superministarstva, gospodarstva, unutarnjih poslova, kulture i zdravstva, a kad se pribroje državni ministri, pomoćnici ministara i državni tajnici, vladu će činiti četrdesetak ljudi. 

U Atenu bi već u četvrtak trebao stići predsjednik Europskog parlamenta Martin Schultz. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ljubica ljubičica_1 28.01.2015.

    Za mene je on genijalac.Za dan sastavit vladu svaka čast.

  • Bluebird 28.01.2015.

    U Grckoj slijedi drzavni udar ako uspije. Nece Sionisti dozvoliti da im netko dira novac. Poceli su koketirati s Rusijom, ni to se nece svidjati onima preko bare.

  • abava 28.01.2015.

    Grčki narode i političari, neka vam Bog pomogne! Od vaših rezultata ovisi i naša sudbina. Ako uspijete, možda i Hrvati krenu vašim putem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare