To je to što me zanima!

Tsiprasova vlada održala prvu sjednicu i najavila promjene

Počinjemo radikalno mijenjati način na koji politika i uprava vode zemlju, poručio je novi grčki premijer Tsipras i dodao kako neće izazivati okršaje s vjerovnicima
Vidi originalni članak

Novi grčki premijer Aleksis Tsipras u srijedu je na prvoj sjednici svoje vlade obećao radikalne promjene u ključnim dijelovima međunarodnog paketa pomoći toj zemlji. 

Najave nove vlade pokazuju kako neće odustati od protivljenja štednji zbog čega će se vjerojatno naći u sukobu s europskim partnerima koje predvodi Njemačka. Iz Njemačke su poručili kako neće ponovno pregovarati o paketu pomoći koji Grčkoj omogućuje da plati svoje dugove.

- Počinjemo radikalno mijenjati način na koji politika i uprava vode ovu zemlju - poručio je Tsipras i dodao kako neće izazivati okršaje s vjerovnicima. Kao jedan od prioriteta svoje vlade naveo je borbu protiv korupcije, prenosi BBC

Ministri su obećali povećanje mirovina za one s malim primanjima te ponovno zapošljavanje otpuštenih radnika u javnim službama. 

Na poruke nove grčke vlade reagirala su i financijska tržišta. Prinosi na grčke državne obveznice pali su za pola postotnog boda na 10,3 posto, a glavni indeks atenske burze pao je za 4 posto, čime su već treći dan za redom zabilježeni gubici. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • EU LAW 29.01.2015.

    Sve što vidim uskoro ukoliko budemo pametni da možemo na ovim glupostima Grčke profitirati Njemačkim turistima koji će zaobilaziti Grčku u širokom luku !! Posuditi novac a onda kada ga treba vraćati pozivati se na Putina !! Ahhhaaahaa Prejako !!

  • Sky Fighter 29.01.2015.

    OVAJ stvarno misli igrati "dvostruku" igru ...posuditi lovu, biti u EU a onda kada treba vratiti pljuvati po Njemcima , okretati politiku na žrtve nacizma, voditi populističku politiku i okretati Državu Rusima!!? Grčka je sa ovakvima definitivno ZAVRŠILA svoju priču a jedino što u svemu ovdje vidim da je i Njemačkoj i većini zemalja EU " otvorila oči " po pitanju proširenja EU jer vrlo slična država koja bi na ovaj sadašnji sistem Grčke radila je upravo srbija jer je to vrlo sličan način funkcioniranja i mentaliteta pa vjerujem da je po tom pitanju kristalno jasno da su to države koje kada su u pitanju ispunjavanje obveza i vraćanje dugova onda malo pozovu Druga Putina i vade van spomenike antifašizma sa populističkom retorikom pljuvanja po onima koji su im pružili ruku spasenja !!

  • Satnik Dušan Jugović 28.01.2015.

    Hoće, hoće, a za dva dana je bankrot ako mu EU ne uplati milijarde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare