To je to što me zanima!

'Tu smo viđali skupe Ferrarije, Maseratije i žuti Bugatti. I prije dva tjedna je lokal bio pun!'

Susjedi iz Kranjčevićeve ulice u Zagrebu ne čude se što je policija zapečatila restoran Passage kod Dragaša. Kažu da ovo nije prvi put da je radio unatoč zabrani, a tu od početka pandemije viđaju skupe automobile
Vidi originalni članak

Restoran Passage kod Dragaša nalazi se na samom početku Kranjčevićeve ulice u Zagrebu. U istom objektu nalazi se i Kuglana Zagreb, a u katastru je navedeno da je vlasnik cijelog posjeda upravo grad. 

POGLEDAJTE VIDEO: Racija u Zagrebu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od četvrtka popodne je restoran zapečaćen, nakon što je u njega upala policija. Prilikom racije u restoranu su zatekli 34 osobe, izdane su četiri novčane kazne, a vlasnik je priveden. Njegov odvjetnik, Milko Križanović, rekao je kako bi vlasnik danas trebao izaći pred Državno odvjetništvo, gdje će se aktivno braniti. 

- On je pozvao svoje prijatelje na ručak. Ne može se reći da je privatno okupljanje bilo kršenje mjera jer je to atak na ljudsku slobodu i pravo pojedinca da upravlja svojim životom - kaže odvjetnik.

NEGIRA ODGOVORNOST Odvjetnik o raciji u restoranu: Je li netko kontrolirao koliko ih je bilo na sprovodu Tuđmanu?

Susjedi koji žive u blizini lokala nisu baš pričljivi i nitko od njih ne želi javno istupati, no kažu kako ih cijeli slučaj ne čudi. 

- Taj restoran je bio relativno prazan prije lockdowna, ali smo znali vidjeti Maseratije, Ferrarije, bijesne Audije i BMW-e. Sjećam se da je jedan dan došao i žuti Bugatti. Kakvi auti! I to se nastavilo i tijekom pandemije, pa skoro svaki dan je bio otvoren, sve bez računa - govori jedan od susjeda. 

Drugi, koji radi u jednoj trgovini blizu restorana, potvrđuje njegovu priču.

- Moram prijeći tu cestu svaki dan kad idem na posao. I prije dva tjedna je bio pun ko' šipak! Vidimo mi sve, ali nemam pojma tko ga je prijavio - dodaje. 

Većina njih je za raciju saznala iz medija jer se dogodila usred dana kad nisu bili doma. No vijesti se brzo šire, a Kranjčevićeva je prometna ulica.

- Išla sam tu na posao. Jedan policijski kombi je stajao tu odmah na uglu Kranjčevićeve i Brozove, a drugi niže. Kad su tu završili, išli su dalje niz ulicu - govori prodavačica. 

Iz okolnih lokala kažu da su vidjeli vozila, ali da im policija nije dolazila. To su sve objekti koji se bave pripremom hrane, a prodaju vrše kroz prozore. Uz Passage kod Dragaša, zatvorili su i Challenge bar u Badalićevoj ulici. On je radio samo za goste hotela Laguna, no po pričama susjeda, policija je unutra zatekla nekoliko osoba koje nisu bile gosti hotela. 

- Vidjele smo mi tu dosta policajaca u civilu prije par dana. Znate, oni misle da ih mi ne kužimo, ali to što smo stare, ne znači da smo i blesave. Tu pored su nekidan sjedila dva dečka u autu, bilo mi je čudno jer ih ne poznajem. Onda sam vidjela da vade fotoaparat i kamericu pa sam povezala. Jučer su došli ti dečki i ušli unutra, bilo je jako puno ljudi. Ništa me to ne čudi - govori nam jedna starija gospođa, a njena prijateljica dodaje:

- Pa neka su! Zbog takvih nam i sve ovo toliko i traje. Samo neka dečki iz policije rade svoj posao. Bar više neće biti buke.

Idi na 24sata

Komentari 152

  • Cipelcug 06.02.2021.

    Kako on se kaže nije svima sve dozvoljeno.

  • Dario123455677 06.02.2021.

    Čim se naša policija bavi prava sramota...a kriminalci slobodno hodaju ...

  • arwin 06.02.2021.

    Stvar je jednostavna. Bogati nikad ne bi postali bogati da u redu kao ovce čekaju svoj red na nešto. Također ako zakon ne moraju poštivati onda ga ne poštuju ako im zbog nečeg ne paše. Ti ljudi su naprosto hrabriji, poduzetniji, sposobniji i maštovitiji od prosjeka. Tako je oduvijek i bilo samo se to danas licemjerno skriva i maskira jer kao živimo u demokraciji pa ovčice kad nešto takvo vide počnu blejati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare