To je to što me zanima!

'Tudi tukaj je Slovenija': Joras još ne zna gdje živi

Kontroverzni Slovenac Joško Joras, provokator iz istarske Plovanije, napokon je ožbukao kuću. No nije prekrio crni grafit “Tudi tukaj je Slovenija”...
Vidi originalni članak

Kontroverzni slovenski državljanin Joško Joras (58) iz pograničnog istarskog mjesta Plovanija nije promijenio mišljenje.
- Moja kuća je na okupiranom teritoriju. Moja se kuća nalazi u Sečovlju u Sloveniji. Sve zemljišne knjige su krivotvorene i to godinama pokušavam dokazati na sudu. Ne vidim problem u tome što sam na fasadi ostavio stari grafit. On sve govori. Ako od toga želite napraviti senzaciju, radite je - grmio je u četvrtak uzrujano u telefonskom razgovoru. Prije nekoliko mjeseci na kuću je postavio novo, bijelo pročelje, no ostavio je crni grafit “Tudi tukaj je Slovenija”. Iznad bojom osvježenoga grafita vijori se slovenska zastava. Samozvani “bojovnik” za slovensku južnu granicu svojedobno je na putu do kuće iz Slovenije uz granični prijelaz sagradio ilegalan put. Naša policija ga je zatvorila betonskim vazama za cvijeće.
Joras je potom tužio Hrvatsku Okružnom sudu u Piranu. Sud je naložio da vaze uklone, što je Jorasu dalo “krila” i omogućilo mu nekoliko predstava za turiste i novinare u jeku turističke sezone. Betonske vaze i dalje su na istome mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kakma 15.02.2008.

    Ima li Hrvatska bagera?Makni tu svinju sa hrvatskog teritorija.

  • manitou 15.02.2008.

    vicevi su dobri! :)

  • Hacker-ri 15.02.2008.

    pa imamo mornaricu? dignite to u zrak !

Komentiraj...
Vidi sve komentare