To je to što me zanima!

Tukla i vrijeđala đake: Podigli optužnicu protiv učiteljice (60)

Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol, stoji u optužnici
Vidi originalni članak

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 60-godišnje učiteljice razredne nastave u medulinskoj školi, i to nakon što je u listopadu podignuta optužnica protiv 48-godišnje vjeroučiteljice u medulinskoj školi "Dr. Mate Demarin",te područnim pripadajućim školama. 

Na stranici Državnog odvjetništva u srijedu je objavljeno da je 60-godišnjakinja optužena zbog počinjenja čak 22 kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava. Na teret joj se stavlja da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017.godine, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj, u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, većem broju učenika nanosila fizičku i emocionalnu bol. 

"Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol. U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela"piše na stranici odvjetništva. Pulsko je odvjetništvo ranije podiglo optužnicu protiv 48-godišnje vjeroučiteljice. 

"Optužena je, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala učenike" navodi se u priopćenju.
 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 11.01.2019.

    trebali su je u kravatu stisnut

  • 11.01.2019.

    Na pocetku teksta kriva 48 godisnja vjerouciteljica, na kraju teksta 60 godisnja uciteljica. Pa ti razumi ova 24 sata. Vjerojatno se vole s nama igrati pitanja pogodi tko je!

  • ravno1 10.01.2019.

    Stječe se dojam da su svi ti današnji "stručnjaci" ludi sto posto. Diže se panika zbog nekoliko "ćepa". Ne bi li bilo puno korisnije da DORH, umjesto da ganja učiteljice, ispita zašto se, kao primjer, krajem godine moralo iz Proračuna isplatiti 2,5 milijarde kuna jamstava za Uljanikove brodove koji se nisu ni gradili niti su se planirali graditi? A Rosanda, bivši predsjednik uprave Uljanika nam se svima smije i pravi nas budalama? Ne bi li isti taj DORH morao ispitati koliko je istine u tvrdnjama gospodina Damira Kajina da je Istra premrežena kriminalom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare