Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tukla i vrijeđala đake: Podigli optužnicu protiv učiteljice (60)

Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol, stoji u optužnici

24 komentara

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 60-godišnje učiteljice razredne nastave u medulinskoj školi, i to nakon što je u listopadu podignuta optužnica protiv 48-godišnje vjeroučiteljice u medulinskoj školi "Dr. Mate Demarin",te područnim pripadajućim školama. 

Na stranici Državnog odvjetništva u srijedu je objavljeno da je 60-godišnjakinja optužena zbog počinjenja čak 22 kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava. Na teret joj se stavlja da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017.godine, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj, u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, većem broju učenika nanosila fizičku i emocionalnu bol. 

"Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol. U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela"piše na stranici odvjetništva. Pulsko je odvjetništvo ranije podiglo optužnicu protiv 48-godišnje vjeroučiteljice. 

"Optužena je, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala učenike" navodi se u priopćenju.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message