To je to što me zanima!

Tuku se za Titovu bistu: Stipe Mesić želi bistu u svome uredu

Neugodno sam zatečen i iznenađen odlukom predsjednice RH da iz Ureda ukloni bistu Josipa Broza, vođe antifašističkog otpora u 2. svjetskom ratu, kaže Mesić
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar Kitarović namjerava famoznu mramornu Titovu bistu, koju je Milan Kujundžić obećao rastaliti, donirati muzeju u Zagorju.

No Stjepan Mesić, doživotni bivši predsjednik RH, ima drugu zamisao. On od predsjednice traži da Titovu bistu da njegovu uredu. 

- Neugodno sam zatečen i iznenađen, mada se nagovještavala, odlukom predsjednice Republike da iz Ureda predsjednice ukloni bistu Josipa Broza Tita, vođe antifašističkog otpora u Drugom svjetskom ratu i prvog i dugogodišnjeg predsjednika jugoslavenske federacije - napisao je Mesić i nastavio:

“Ta odluka, objavljena drugog dana mandata, nije samo ustupak rigidnoj desnici i profašističkim i neofašističkim krugovima u Hrvatskoj, ona je alarmantni pokazatelj grčevitog napora da se prebriše dio hrvatske povijesti i da se ukloni spomen na antifašističku borbu, koja je jedna od najsvjetlijih stranica u toj povijesti.” 

Predsjednica još nije odgovorila na ovu molbu.

Idi na 24sata

Komentari 941

  • 23.02.2015.

    Uzalud ste se uzjogunili Titova bista ostaje tamo di je i sad.Kolinda je predsjednica svih i sigurno neće dozvoliti nikakvu anarhiju!!!

  • banirana 23.02.2015.

    nema blagoslova za Hrvatsku dok ne obračuna s Titom i komunizmom - naraštaj koji je izborio državu morao bi biti u stanju i zabraniti javno štovanje Josipa Broza zatornika hrvata i ideje o hrvatskoj državi i neovisnosti te tako dati zadovoljštinu Bogu istini bezbrojnim dušama žrtvama pojedinaca i obitelji stradalih od Broza i njegove jugokomunističke diktature i žrtvama domovinskog rata jer sve je to uzročnoposljedično vezano i nema neopterećena i spokojna života naraštajima dok se ne zadovlje duše koje vape u Nebo - ako se to na raščisti potomci će ponavljati naše povijesne pogreške i neće biti blagoslova budućim naraštajima

  • dobl 23.02.2015.

    Bistu prebaciti na Goli otok. Barem na 15 god.

Komentiraj...
Vidi sve komentare