To je to što me zanima!

'Tuđman je stvorio državu, dobit će spomenik u Splitu'

Splitski gradonačelnik na komemoraciju za 10. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana ušetao je vrlo ozbiljnog lica
Vidi originalni članak

Najviše pozdravljam one koji vole Franju Tuđmana, rekao je na komemoraciju za 10. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika, splitski gradonačelnik Željko Kerum u splitskom HNK. Na polaganju vijenca na Lovrincu Kerum se nekoliko sati ranije nije pojavio. U foaje splitskog HNK došao je u pratnji Nevenka Bečić, svoje sestre i predsjednice gradskog vijeća.
- Tuđman je stvorio ovu državu i zato ćemo mu dignuti spomenik na najlipšem mistu u gradu. Osigurao nam je slobodu i ja ga poštujem, i njega i njegovu obitelj - rekao je Kerum.
Spomenik Kerum planira dići na mjestu gdje je Tuđman, stigavši 'Vlakom slobode', održao govor u kolovozu 1995. Gradnja će početi uskoro i zasad se ne zna koliko će to olakšati gradski proračun. Ideju o gradnji spomenika začeo je HDZ.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • user_34983 13.12.2009.

    usporedba između tita i tuđmana je smiješna. jadna. da je tito živ, a i da je juga (kao 80 tih) moš mislit šta bi vi pisali ovakve komentare. blaiburg, goli otok i udba su priča za sebe. unatoč mišljenju o titu, tuđman i on su neusporedivi. drugo je to vrijeme. tuđman je krao? jedan sin mu ima kafić, a drugi radi na faksu. vozi škodu oktaviu. gdje je nestalo to bogoatsvo. ali možeš ti koliko hočeš bacat se činjenicama, gosp. predsjednik prvi če uvijek biti omalovažavan. naime, uništio je jugu i snove njenih sinova jna oficira.

  • user_34983 13.12.2009.

    maajde,ne može to tvoj mozak skužit. priča ide ovako-ti si bio vojnik, iznad tebe je neki čin, a tvom glavnom činu-zapovjednik je devedesetih tuđman. zato stoj ono da je hrvatska stvorena sa njim na čelu. naravno da si zaslužan i ti. i svi oni koju su na bilo koji način pomogli. najveća mana njegove vladavine je lustracija. da je provedena, danas bi puno više ljudi radilo na jednistvu hrvata (kao 90-tih), a puno manje na razjedninjavanju. no da li se lustracija mogla provesti u ratu-nije. privatizacija? a kome bi to jugoplastika trebala prodavat borosanke u modernom svijetu? pogledaj dug kad je franjo umro i danas. priča o 200 bogatih obiteljai? a kako se u nju uklapa radimir čačić? 450 dana ( godina i kvarat) od 5 godina rata. očito nisi bio dragovoljac.

  • BIO KOCKA 11.12.2009.

    Državu su stvorili PRAVI BRANITELJI I DOMOLJUBI, a Tuđman je stvorio HDZ mafiju da tu državu opljačkaju i bace na koljena!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare