To je to što me zanima!

Tunel Ledenik: U utorak presuda vozaču kamiona

Miljenko Stričak (26) je MAN-ovim tegljačem s gotovo 100 km na sat pomeo kolonu ispred sebe. Poginule su dvije žene i njihovo dvoje djece...
Vidi originalni članak

Osim mog klijenta Miljenka Stričaka (26), na optuženičkoj klupi trebalo se naći još ljudi. Primjerice, odgovorne osobe iz Hrvatskih autocesta, ili eventualno i njegov poslodavac, izjavio je nakon završetka glavne rasprave odvjetnik Željko Olujić. Olujić je u završnom obraćanju sudskom vijeću zatražio blagu kaznu za Stričaka. Protivi se prijedlogu tužiteljstva da mu se na deset godina oduzme vozačka dozvola. Odvjetnik oštećenih Silvije Degen je ostao pri stavu da je riječ o kaznenom djelu s umišljajem, jer je Stričak, iako profesionalac, vozio brže od dopuštenoga, nije kočio te je zbog toga prouzročio smrt četvero ljudi. Kako je suđenje čitavo vrijeme bilo zatvoreno za javnost, Degen je javnosti tek danas otkrio neke zanimljive pojedinosti.
- Dan, dva prije nesreće, Stričak je osobi koja nije zaposlenik tvrtke dozvolio da vozi službeni kamion. To nam dovoljno govori o njegovu neprofesionalnom ponašanju - kazao je Degen. Glavna rasprava dva puta je počinjala ispočetka, zbog niza okolnosti, a samo suđenje trajalo je godinu i pol dana. Sudsko vijeće Stričaku će presudu izreći u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • trešnja 23.09.2008.

    Odrasli i zreli smo tek onda kada odgovorno snosimo posljedice svojih djela i kada smo svjesni svoje krivnje te ju priznamo.A sada vidite koliko je zrelih ljudi na ovome svijetu!!!!

  • KrajinaForce 22.09.2008.

    Smrtna kazna za ovog bas slusam kaze da mu je sunce zasmetalo hm ali 100 kmh voziti kamion da je vozio 60 kmh manje ovog se nebi dogodilo ni da ga je sunce zasljepilo na par sec ipak 40 kmh i 100 je velika razlika,uostalom jebo drzavu ovu kad ce ga osuditi na 10 godina a 4 zivota nema od toga 2 mlada

  • classic 22.09.2008.

    Smrdi meni cijeli taj slučaj još od početka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare