To je to što me zanima!

FOTO Ovo je nasukani ratni brod na Kornatima: 'Svakog dana tu zapnu po dvije, tri jedrilice...'

Kad sam vidjela da se radi o velikom vojnom brodu, počela sam se smijati, kaže čitateljica koja je svjedočila prizoru
Vidi originalni članak

Iz MORH-a su ranije izvijestili da se vojni brod s više od 40 ljudi za polaganje mina nasukao u petak nešto prije 7 sati. Tom prizoru svjedočila je i naša čitateljica koja ga je snimila.

PRIOPĆIO MORH Na Kornatima se nasukao ratni brod za polaganje mina: Na njemu je bilo više od 40 ljudi

- Mimoišli smo se s njime. Smijala sam se dok sam vidjela, inače se ovdje svaki dan 2-3 jedrilice znaju nasukati, ali ne i ovako velik vojni brod. Nije bilo neke panike, bilo je 8 ujutro - komentirala je čitateljica nasukavanje MORH-ovog broda koja je na Kornatima gdje je došla na ljetovanje.

- Brod DBM-81 Cetina iz sastava Flotile HRM-a nalazio se na zadaći potpore Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u provedbi Plovidbene prakse 3. naraštaja kadeta studija Vojno pomorstvo i plovio je od Dugog otoka prema luci Lora. U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 18 članova posade te 21 kadet i tri instruktora Hrvatskog vojnog učilišta - priopćili su ranije iz MORH-a i dodali kako nije bilo ozlijeđenih te da je na brodu nastala materijalna šteta.

 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • salaso 30.07.2022.

    2,3 na dan..pa jbt jel tu ima ko da pozna karte i propise....pa mi od takvih i na obali nismo sigurni dok se kupamo u plićaku....ti su se u stanju nabit medju kupače..

  • kaznionica 5+ 29.07.2022.

    Ovo je stara olupina koju treba u rezalište. Neka se ministar obrane pohvali na kojim nam olupinama vježbaju kadeti tj. budući vojnici u mornarici.

  • Buster F. Scruggs 29.07.2022.

    Mozda instruktori nisu znali gdje su Kornati? A mozda je kapetan dobio sinkopu, kao Horvatincic?

Komentiraj...
Vidi sve komentare